'Sağlık çalışanlarını koruyamazsak halkı da koruyamayız'

'Sağlık çalışanlarını koruyamazsak halkı da koruyamayız'
İzmir Tabip Odası’nı ziyaret eden CHP’li Sevda Erdan Kılıç, koruyucu ekipman eksikliği nedeniyle sağlık çalışanlarının Coronavirus'e yakalandıklarını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, İzmir Tabip Odası’nı ziyaret ederek, sağlık emekçilerinin sorunlarını dinledi.

Salgın sürecinde yaşanan sorunlara dikkat çeken İzmir Tabip Odası Başkanı Funda Obuz, pandemi nöbeti tutan sağlık çalışanlarının ödemelerindeki adaletsizliğe dikkat çekti.

"Sağlık çalışanlarını koruyamazsak halkı da koruyamayız" diyen Kılıç ise kentte 501 sağlık çalışanının enfekte olduğunu hatırlatarak durumun vahametine dikkat çekti. Kılıç, koruyucu ekipman eksikliği nedeniyle böyle bir tablonun ortaya çıktığını yaşanan durumdan da iktidarın sorumlu olduğunu söyledi. 

SÖZ VERİLEN DESTEK NEREDE?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın üniversite hastaneleri çalışanlarına destek açıklamasını da hatırlatan Kılıç, "Sağlık çalışanları adına merak ediyoruz. Bakanlık gönderdi mi? Halihazırda borç yükü altında olan üniversite hastaneleri bu destek ödemelerini amacına uygun mu kullandı, yoksa borçlarını kapatmak için mi kullandı?" diye sordu.

Öne Çıkanlar