Sakarya'da havai fişek fabrikasında patlama: En az 4 ölü, 97 yaralı

Sakarya'da havai fişek fabrikasında patlama: En az 4 ölü, 97 yaralı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, patlamada hayatını kaybedenlerin sayısının 4'e, yaralı sayısının da 97'ye yükseldiğini açıkladı.

Sakarya’nın Hendek ilçesinde, deposunda 110 ton malzeme olduğu belirtilen havai fişek fabrikasında patlama meydana geldi. Son açıklanan sayıya göre patlama sonucu 4 kişi hayatını kaybetti, 97 kişi de yaralandı.

Patlamanın ardından fabrikanın bulunduğu bölgeden gökyüzüne dumanlar yükselirken, patlama sesinin kentin her yerinden duyulduğu bildirildi. Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, ilk yaptığı açıklamada patlamaların devam etmesi nedeniyle müdaha edemediklerini belirtti.

SAĞLIK BAKANI KOCA: 4 ÖLÜ, 97 YARALI

Patlamaya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, can kaybı ve yaralı sayısının arttığını açıkladı. Bakan Koca, 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 97 kişinin de yaralandığını belirterek şunları kaydetti:

"Sakarya Hendek’te, şehrin uzağındaki havai fişek fabrikasında bir patlama oldu. Sn. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla süreci yakından takip etmek için birazdan olay yerinde olacağız. 85 ambulans, 2 helikopter ambulans, 11 UMKE ekibimiz olay yerinde. 4 can kaybımız, 97 yaralımız var."

SAKARYA VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Bakan Koca'dan önce patlamaya ilişkin olay yerinde açıklama yapan Sakarya Valisi Kaldırım ise 50 yaralı olduğunu belirtmiş, birinin durumunun ciddi olduğunu eklemişti. Kaldırım can kaybının ise olmadığını kaydetmişti. Yangının kısmen kontrol altına alındığını ve fabrikada patlamaların devam ettiğini belirten Vali Çetin Oktay Kaldırım, çevreye yayılan gazın da tehlikeli olduğunu dile getirdi. Depoda 110 ton stok olduğunu belirten Vali Kaldırım, fabrikada patlamaların devam ettiğini, havadan da müdahalenin başlayacağını bildirdi.  

BELEDİYE BAŞKANI: FABRİKADA 150 İŞÇİ ÇALIŞIYOR

Patlamaya ilişkin açıklama yapan Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, "Can kaybı yok, çalışmalar devam ediyor. 8-10 km uzaklıktaki evlerin bile camları patladı. Fabrikada 150 kişi çalışıyor" dedi.

BAKANLAR BÖLGEYE GİTTİ

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Sakarya'da havai fişek fabrikasında patlama meydana gelen bölgeye hareket etti.

KIZILAY’DAN AÇIKLAMA

Sakarya’daki patlamaya ilişkin bir açıklama da Kızılay Başkanı Kerem Kınık’tan geldi. Kınık, "Hendek'te patlamanın yaşandığı bölgeye yakın yerleşim yerlerindeki insanların evlerine girip kapı ve pencerelerini kapatarak dumanı solumaması gerekiyor. Yoğun duman varsa kapı eşiklerine ıslak havlu koyulabilir. Kimyasal olarak sağlığı olumsuz etkileyebilecek bir gaz" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar