Samsun'da sağlıkçıya saldıranlardan biri uzman çavuş çıktı

Samsun'da sağlıkçıya saldıranlardan biri uzman çavuş çıktı
Samsun SES Şubesi: Sağlıkta şiddeti önleme yasasını uygulamak için daha ne bekliyorsunuz?

Gençağa KARAFAZLI


ARTI GERÇEK - Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde Hasta Bakıcı Murat A., hasta yakınlarının saldırısına uğradı. Hasta yakınlarının saldırısına uğrayan sağlık çalışanı yaralandı. Olayla ilgili 2 kişiyi gözaltına alındı. Gözaltına alına saldırganlardan birinin ise TSK personeli Uzman Çavuş Oğuzhan K. olduğu ortaya çıktı. 

Saldırı olayını KESK’e bağlı Sağlık ve sosyal hizmet emekçileri sendikası (SES) Samsun şubesi tepki gösterdi, TSK personeli olan Çavuş Oğuzhan K. ve diğer saldırganlar hakkında suç duyusunda bulundular. 

Uygulamaya konulmayan sağlıkta şiddeti önleme yasası ve yapanın yanına kar kaldığı sürece maalesef her gün şiddet vakaları artmaya devam edeceğine belirten SES, Samsun şube başkanı Aysel OCAK saldırı olayını şiddetle kınadıklarını açıkladı. 

Saldırı olayı ile ilgili bir açıklama yapan SES Samsun Şube Başkanı Aysel Ocak şunları söyledi:

"Sağlık çalışanlarına uygulanan şiddet salgın ortamında ne yazık ki kaba gücünü bu yaşanan saldırı olayı ile bir kez daha göstermiştir. 

13 Ekim 2020 tarihin de OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi, Kalp Damar Cerrahisi servisinde Hasta Bakıcı Murat Altun’na yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. 

3 KİŞİ SALDIRDI 

Serviste yatan Zeynep K. adlı hasta taburcu edilmiş, hasta yakınları elindeki intraketin (damar yoluna uygulanan iğne) çıkartılmasını istemiştir.  

Hasta bakıcı arkadaşımızda, "Hemşire Hanım hasta odasında tedavi yapıyor, biraz bekleyin" demesi üzerine saldırgan "sana mı soracağız, sen neden karışıyorsun" diye bağırarak üzerine yürümüş ve saldırmış, ardından iki kişi daha gelerek, üç kişi birlikte Murat Altun’nu darp etmişlerdir. 

SALDIRGANLARDAN BİRİ UZMAN ÇAVUŞ 

Salgınlardan birisi TSK personeli Uzman Çavuş Oğuzhan K'dır. Olayın ardından beyaz kod uygulanmış, saldırganlar güvenlik personelleri ile polise teslim edilmiştir. 

Murat Altun acil serviste tedavi altına alınıp, yedi gün iş göremez raporu verilmiştir. Saldırganlarda emniyetteki ifadeleri ardından serbest bırakılmışlardır. 

HALKIN SAĞLIĞINI KENDİ SAĞLIMIZIN ÖNÜNE KOYUYORUZ 

Bizler Sağlık emekçileri olarak pandeminin başlangıcından itibaren çok zor ve ağır koşullarda can pahasına, canlarımızı vererek, halkın sağlığını kendi sağlığımızın önüne koyarak çalışıyoruz. Orhan ALTUN da aynı özveri ile görevini yerine getirirken böyle ağır bir saldırıya uğramıştır.  

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası olarak şiddetin her zaman karşısında ve sağlık çalışanlarının yanında olduk, Sağlık çalışanlarına karşı şiddeti önleme Yasasının çıkması için her platformda yer aldık ve Kamuoyuyla paylaştık. 

SAĞLIKTA ŞİDDET YASASI UYGULANMASA SALDIRILAR DEVAM EDECEK 

Yasanın bir an önce Meclisten geçip Kanunlaşması için Hükümete ve Sağlık Bakanlığına çağrıda bulunduk. Şiddetin nedenlerini ve çözüm yollarını öneri olarak sunduk, uygulamaya konulmayan sağlıkta şiddeti önleme yasası ve yapanın yanına kar kaldığı sürece maalesef her gün şiddet vakaları artmaya devam edecektir. 

ARKADAŞLARIMIZI KAYBETMEYE TAAHAMÜLÜMÜZ YOK 

29 Mayıs 2015 yılında,  ilimizde Dr Kamil FURTUN ve altı ay sonra da, 20 Kasım’da Dr Aynur DAĞDEMİR ‘in katledildiği gibi başka arkadaşlarımızı kaybetmeye tahammülümüz yok. 
Sağlık hizmeti sunumunda yaşanan sorunlar 2003 yılında uygulamaya konulan sağlıkta dönüşüm programı ve yanlış politikalardır. İnsan sağlığını önceleyen değil, kar odaklı politikalarınız bizleri şiddetle karşı karşıya bırakıp öldürüyor artık bıçak kemikte… 

TSK PERSONELİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUYORUZ 

Yaşanan bu şiddet olayının bir daha tekrarlanmasını, şiddet uygulayanlarının cezalandırılmasını, TSK personeli olan Oğuzhan K.  Hakkında suç duyurusunda bulunuyor, Cumhuriyet Savcılığını göreve çağırıyoruz. 

SAĞLIKTA ŞİDDET SONA ERSİN 

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası olarak arkadaşımıza geçmiş olsun diyor, olayın takipçisi olacağımızın yetkililerin bilmesini istiyoruz. 

Mücadelemizin, çalışma koşullarımızın şiddetsiz, güvenli, huzurlu bir ortama ulaşıncaya kadar süreceğinin bilinmesini isteriz. Sağlıkta şiddet sona ersin." 

Öne Çıkanlar