Sanayi abonelerine elektrik zammı yapıldı: Ürün fiyatlarına yansıyacak

Sanayi abonelerine elektrik zammı yapıldı: Ürün fiyatlarına yansıyacak
Dün gece açıklanan doğalgaz zammının ardından sanayi abonelerinin elektrik tarifeleri de yüzde 20,01 ile yüzde 26,37 arasında zamlandı.

Doğalgaz fiyatlarına gelen zammın ardından sanayi abonelerinin elektrik tarifelerine de zam geldiği duyuruldu. Sanayilere yansıyan yeni doğalgaz ve elektrik zammı, nihayetinde alınan ürünlerin fiyatlarına da yansıyacak.

Türkiye’de süregiden hayat pahalılığı, dün gece yeni zamlarla taçlandırıldı. Doğalgaz fiyatları, konut, sanayi ve elektrik üretiminde sırasıyla yüzde 35, yüzde 50 ve yüzde 44,3 oranında zamlandı.

24 saat içinde açıklanan zamlara ek olarak bu sabah sanayi için de kötü haber geldi. Sanayi abonelerinin elektrik tarifeleri de yüzde 20,01 ile yüzde 26,37 arasında zamlandı. Konut ve ticarethane abonelerinin elektrik tarifelerinde değişiklik yapılmadı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) faaliyet bazlı tarife tabloları Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, alçak gerilim sanayi abonelerinin 1 Nisan'dan itibaren geçerli elektrik tarifesi yaklaşık yüzde 20 zamlandı. Bu aboneler için kilovatsaat başı elektrik fiyatı 191,77 kuruştan 230,10 kuruşa yükseldi.

Daha önce doğalgazda yapılan ve elektrik üretimini de kapsayan zamlar, yurttaşa ‘maliyet artışı’ nedeniyle elektrik tarifelerinde yeni zam şeklinde yansıtılmıştı. 

Dün gece gelen doğalgaz zammının ardından şimdilik sanayiler için elektrik fiyatlarına yansıyan zam, sanayilerden çıkan ürünler ve hizmetler, doğalgaz ve elektrik zammı nedeniyle artan maliyetlerin karşılanması için daha yüksek fiyattan satılmaya başlayacak. Sanayideki her işlem ve hizmetin bedeli artarken bu artış, vatandaşa ürün fiyatlarının artması şeklinde yansıyacak. 

Öne Çıkanlar