Şantiyede üzerine kanalizasyon suyu dökülmesi sonucu hareket edemez hale gelen işçi haklarını arıyor

Şantiyede üzerine kanalizasyon suyu dökülmesi sonucu hareket edemez hale gelen işçi haklarını arıyor
Bostancı-Dudullu Metro Şantiyesi'nde çalışırken üstüne kanalizasyon suyunun boşalması sonucu rahatsızlanarak hareket edemeyecek hâle gelen Veysel Kaymaz haklarını arıyor.

+GERÇEK - Şenbay-Kolin-Kalyon Metro Yapım Ortaklığı'nın yürüttüğü Bostancı-Dudullu Metro Şantiyesi'nde ORGE Elektrik bünyesinde çalışırken üstüne kanalizasyon suyunun boşalması ve o halde çalışmaya devam ettirilmesiyle suyun üzerinde kuruması sonucu rahatsızlanarak hareket edemeyecek hâle gelen İnşaat-İş Sendikası üyesi Veysel Kaymaz yaşadığı sorunları anlatan bir video yayınladı.

İnşaat-İş'in sosyal medya hesabından yayınlanan video, "Üyemizin başta yaşam hakkı olmak üzere tüm haklarını sonuna kadar savunacağız" notuyla paylaşıldı.

AĞRILARLA ÇALIŞTIRILMAYA DEVAM ETTİRİLEN İŞÇİ KENDİ İMKANLARIYLA HASTANEYE GİDİYOR

Veysel Kaymaz videoda metro inşaatında çalışırken üzerine kanalizasyon suyu döküldüğünü, o halde çalışmaya devam ettirilmesiyle ıslak elbiselerin üzerinde kuruması sonucu ağrılar başladığını belirtiyor. Ertesi gün ağrılarla çalışmaya devam ettirilen Kaymaz, mesai bitiminde doktora gittiğini ve karşılaştığı tehlikenin boyutunu anlatıyor.

Kaymaz, "Çalışırken üzerime kanalizasyon suyu döküldü. O suyun üzerimde kuruması vücudumda ağrılar başlamasına sebep oldu.

Ertesi gün işe başladıktan sonra ağrılar arttı. Ağrıdan duramamaya başladım. Akşam mesai çıkışı hastaneye gittim. Doktora böyleyken böyle dedim." ifadelerini kullanıyor.

Doktorun kendisine geçen yıl da böyle bir olayın yaşandığını, aynı şikayetle gelen işçinin 3 ay içerisinde vefat ettiğini söylediğini belirtiyor.

Yaşadığı rahatsızlığın iş kazası olarak raporlanmasından dolayı ORGE Elektirik tarafından çıkışının verildiğini ve kendisine hiçbir yardımın yapılmadığına, ağrıdan kıvranırken kamptan atıldığına işaret ediyor. Kaymaz, ayrıca çıkış imzalatmaya çalıştıklarını kendisinin bunu yapmadığını söylüyor.

‘İNSANIN CANI BU KADAR UCUZ OLMAMALI’

Hastaneye bile götürmediklerini söyleyen Kaymaz, "Bir insanın canının bu kadar ucuz olmaması lazım, inşaat işçileri köle değil. Sendikamla birlikte hakkımı arayacağım" diyor.

Öne Çıkanlar