'Sarallar' suç örgütünün yöneticisi bir villada yakalandı

'Sarallar' suç örgütünün yöneticisi bir villada yakalandı
'Sarallar' olarak bilinen organize suç örgütünün yöneticilerinden Barış S. Büyükçekmece'de bir villada gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, İstihbarat ve Organize Suçlarla Mücadele şube müdürlüklerine bağlı ekipler, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "örgütün faaliyetleri kapsamında yağma", "kasten öldürme", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" "tefecilik" ile "tehdit" suçlarını gerçekleştirdiği belirlenen ve Mayıs 2016'dan bu yana aranan "Sarallar" suç örgütü yöneticilerinden Barış S.'nin bir villada saklandığını belirledi.

Güvenlik güçlerinin 27 Aralık'ta düzenlediği "Tırpan" adlı operasyonda, Büyükçekmece'de bir villada yakalandı. Adreste yapılan aramada, biri susturucu takılı olmak üzere 3 tabanca, 4’ü 30 mermi kapasiteli 7 şarjör, 160 mermi ve 1 çelik yelek ele geçirildi. Zanlının Çorlu’da bir süre saklandığı belirlenen adreste de 1 pompalı tüfek, 12 mermi, 1 kama ve sahte plaka bulundu.

Emniyetteki işlemleri süren Barış S.'nin, husumetli olduğu organize suç örgütü lideri Sedat Şahin'i öldürmesi için Şahin'in yanında bulunan Abbas Ata ile 2016 yılında para karşılığı anlaştığı iddia edildi.

İddiaya göre, eylemi yakından gerçekleştiremeyen Abbas Ata'nın 19 Mayıs 2016'da keskin nişancı tüfeği ile yaklaşık 500 metre uzaklıktan Sedat Şahin’in Beykoz'daki villasına saldırdı. Ancak Şahin bu saldırıdan kurtuldu, kayınvalidesi Gülçin Ekerman ise omzundan yaralandı. Şüpheli Abbas Ata ise 9 Ağustos 2016'da Eyüpsultan'da uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybederken, saldırgan Erkan D. ise yakalanarak tutuklanmıştı. (ANKA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar