Seçilmişin yerine atanan kayyım belediyeye zırhlı araçlarla geldi

Seçilmişin yerine atanan kayyım belediyeye zırhlı araçlarla geldi
Belediye binası önünde bekleyen bu sabah görevden alınan Belediye Eş Başkanı Hatice Taş, 'Atanmışlar halkın dilinden anlayamaz' dedi.

Yerine bu sabah kayyım atanan İkiköprü Belediyesi Eş Başkanı Hatice Taş’ın belediye binasına girişi engellendi. Kayyım olarak atanan Kaymakam Sinan Aşcı, zırhlı araçlar eşliğinde belediyeye geldi. 

Batman’ın Beşiri ilçesinin İkiköprü Belde Belediyesi'ne, jandarma ekipleri tarafından sabah saatlerinde düzenlenen baskının ardından başlayan aramalar devam ediyor. Belediye binası zırhlı araçlar ve jandarma tarafından ablukaya alırken, hizmet binasına girişlere izin verilmiyor.  

HDP’li belediyeye kayyım olarak atanan Beşiri Kaymakamı kayyum Sinan Aşcı, zırhlı araçlar eşliğinde belediye binasına giriş yaptı.  Belediye çevresindeki jandarma ablukası önünde bekleyen İkiköprü Belde Belediyesi Eş Başkanı Hatice Taş’ın da belediye binasına girmesine izin verilmedi.  

TAŞ: BELEDİYEMİZ İŞGAL ALTINDA

Kayyım kararına ilişkin konuşan Belediye Eş Başkanı Taş, görevden alındıklarını ve kayyım atanan belediyelerinin işgal altında olduğunu belirterek, "İktidar bir kez daha iç yüzünü göstermiş oldu. Biz halen halkın seçilmiş temsilcileriyiz. Atanmışlar halkın dilinden anlayamaz. Direnmeye devam edeceğiz" dedi.  

Belediye Eş Başkanı Karabulut’un il dışında olduğu belirtilirken, Eş Başkan Taş ve yurttaşların belediye önündeki bekleyişi sürüyor. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar