Sedat Peker'den 'planları cemevine saldırı' iddiası

Sedat Peker'den 'planları cemevine saldırı' iddiası
Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'ı işaret eden Sedat Peker, cemevine bir saldırı planlandığını öne sürdü.

Türkiye'deki siyaset-mafya-devlet ilişkisine dair ciddi itiraf ve iddialarda bulunan suç örgütü lideri Sedat Peker bu kez de, "Planları bir cemevine saldırmaktır" iddiasında bulundu.

Suç örgütü lideri Sedat Peker, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda 'derin Mehmet' diyerek Mehmet Ağar'ı işaret etti ve bir cemevi saldırısının planlandığını öne sürdü.

'KAOS PLANINI BOŞA DÜŞÜRMEK İÇİN'

Peker, söz konusu paylaşımda şöyle yazdı:

"Devamlı Alevilik konusuna değinmemin sebebi derin mehmetin adamları tarafından geçmişte Gaziosmanpaşa’daki kahve saldırısından çok daha büyük bir eylem yapılıp, ülkede kaos çıkarma planlarını boşa çıkarabilmek içindir. Planları bir cemevine saldırıdır."

GAZİ KATLİAMI'NDA NELER YAŞANDI?

12 Mart 1995 tarihinde o dönem İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesine bağlı Gazi Mahallesi'nde üç kahvehane ve bir pastane kimliği belirsiz kişilerce taranmış, bu saldırılarda Halil Kaya adlı bir Alevi dedesi hayatını kaybetmiş, 25 kişi de yaralanmıştı.

Bunun üzerine Gazi Mahallesi'nde dört gün boyunca süren eylemlerde 22 kişi hayatını kaybetmiş, 150'den fazla kişi yaralanmış, çok sayıda kişi de tutuklanmıştı.

Öne Çıkanlar