Zafer Salman: Sedat Peker ne dediyse doğrudur

Zafer Salman: Sedat Peker ne dediyse doğrudur
Peker'in iddialarında adı geçen Salma,n 'Devletin bileceği bir şey varsa savcılarla da paylaşırız. Bizde söz namustur. Peker'in dedikleri bu zamana kadar hep doğru çıkmıştır' dedi.

Suç örgütü lideri Sedat Peker, 'Deli Çavuş' isimli Twitter hesabından 'beşli çete' olarak bilinen şirketlerden Cengiz Holding'in sahibi Mehmet Cengiz aracılığıyla elindeki eski Başbakan Mesut Yılmaz'a ait kumarhane görüntülerini pazarlık payı olarak kullanarak bir dönem cezaevinden tahliye olduğunu ileri sürdü.

Peker paylaşımlarında, Mehmet Cengiz'den anlaşma karşılığında 5 milyon doları, ortak akrabası olan Zafer Salman aracılığıyla aldığını öne sürdü. Zafer Salman o iddialara yanıt verdi. 

İddiaların odağındaki Mehmet Cengiz ve Sedat Peker'in akrabası olan Zafer Salman, Cumhuriyet'ten Rabia Azra Sözcü'ye konuştu. Salman, "Ben hem Mehmet Cengiz'in hem de Sedat Peker'in akrabasıyım. Peker'in halasının oğluyum, Cengiz de annemin amcasının oğlu olur. Bu denli birbirimize yakınız. Biz bu memleket için her şeyi yapabilecek insanlarız. Sedat Peker ne dediyse doğrudur. Sedat Bey bu konuyu gündeme getirmeseydi, ben de söylemeyi düşünüyordum. Devletin bileceği bir şey varsa savcılarla da paylaşırız. Bizde söz namustur. Peker'in dedikleri bu zamana kadar hep doğru çıkmıştır" ifadelerini kullandı.

İddiayı resmiyete dökecek bir belge, görüntü var mı sorusuna cevap veren Zafer Salman, şöyle devam etti: "Belge var ya da yok. Gerekirse savcıya anlatırım. Bu konuda şimdi bir şey demem uygun olmaz..."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar