Senatör Graham'den Kongre'ye tasarı, Trump'a çağrı: Türkiye’ye yaptırım uygulayın

Senatör Graham'den Kongre'ye tasarı, Trump'a çağrı: Türkiye’ye yaptırım uygulayın
ABD’li Senatör Lindsey Graham, Türkiye’ye uygulanacak yaptırımlarla ilgili ABD Kongresi’ne tasarı sunarak, ABD Başkanı Trump’a da 'Hala vaktiniz varken Türkiye'ye yaptırım uygulayın' dedi.

ABD’li Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham’ın, ABD Başkanı Donald Trump’a yönelik Uluslararası Koalisyon Güçleri’nin geri çekilmesi ve Türkiye’nin operasyonuna yeşil ışık yakmasıyla başlayan eleştirileri devam ediyor. Gragam, Demokrat Senatör Chris Van Hollen’la birlikte, Türkiye’ye uygulanacak yaptırımlarla ilgili ABD Kongresi’ne tasarı sundu. 
 
Graham, Trump’a da yaptırımların uygulanmasına yönünde destek verme çağrısında bulundu. 
 
Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Graham, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Türkiye’yi kınayan sözlerini paylaşarak, "Başbakan Netanyahu’ya daha fazla katılamazdım. Türkiye’nin Kuzey Suriye’yi işgal ederek, Amerika’nın en güvenilir müttefiklerine, Kürtlere saldırması, ABD ve İsrail için bir kabustur. IŞİD geri dönecek ve ABD, İsrail ile dünyanın gerilemesiyle Esad/İran daha da büyüyecek" ifadelerini kullandı.
 
Graham, Trump’tan yaptırımların uygulanmasına destek isteyerek, "Bay Başkan, Suriye konusundaki kararınızın ulusal güvenliğimiz ve müttefiklerimiz ile ortaklarımızın güvenliği için ağır sonuçları oluyor. Benim şu çabalarıma destek vermenizi rica ediyorum" dedi. 
 
Graham, aynı paylaşımda tasarıda yer alan yaptırım önerilerini sıraladı:
 
* Türkiye’ye yaptırım uygulamak.
 
* Kürt müttefiklerimizi korumak için yeniden güvenli bölgeler yaratmak.
 
* Çok geç olmadan IŞİD’in yeniden yükselişinin önüne geçmek.
 
Lütfen hala vaktiniz varken yolunuzu değiştirin." (MA) 

    
    

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar