Şenyaşar ailesi 269 gündür 'adalet' haykırıyor

Şenyaşar ailesi 269 gündür 'adalet' haykırıyor
Annesi ile birlikte 269 gündür “adalet” nöbeti tutan Ferit Şenyaşar, 'Türkiye'de hukuk tanımayan bir sistem var' dedi.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart'ta "adalet" talebiyle başlattığı nöbet 269'uncu gününde devam ediyor. Şenyaşar ailesi, bugün de Suruç ilçesinden adliye binası önüne gelerek, nöbet eylemlerini sürdürdü. 
 
ADALET TALEBİ
 
Adliye bahçe duvarına astıkları pankart önünde nöbet tutan Ferit Şenyaşar, nöbetlerinin "zulüm altında" devam ettiğini belirtti. 9 aydır adalet haykırdıklarını belirten Şenyaşar, "Türkiye genelinde büyük bir kriz var. Bu krizin sebebi şahıslar değildir. Ne kadar şahıs değişse de bu kriz bitmeyecek. Bu krizin sebebi sistemdir. Bu sistemin değiştirilmesi gerekiyor" dedi. 
 
"Türkiye'de hukuk tanımayan bir sistem var" diyen Şenyaşar, bundan kaynaklı aylardır adliye önünde nöbet tuttuklarını ifade etti. Şenyaşar, "Bu zulmün bitmesini istiyoruz. Bu zulme hiç kimsenin duyarsız kalma şansı yoktur. Urfa'ya gelen bütün seçilmişler bu zulmü görüyor. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Bu zulmün bir an önce bitmesini istiyoruz. Mücadelemiz 269'uncu gününde devam ediyor" diye kaydetti.

Öne Çıkanlar