Adalet Nöbeti 435'inci güne giren Şenyaşar ailesi: Çözüm istiyoruz

Adalet Nöbeti 435'inci güne giren Şenyaşar ailesi: Çözüm istiyoruz
Şenyaşar ailesi, aile fertlerinin öldürülmesine ilişkin davada ikinci adımın atılmasının engellendiğini belirterek, ‘Çözüm istiyoruz’ çağrısı yaptı.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 24 Haziran 2018 seçimleri sürecinde AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önündeki Adalet Nöbeti 435'inci gününe girdi.

Sabahın erken saatlerinde Suruç ilçesinde bulunan evlerinden Urfa Adliyesi önüne gelen aile, "Şenyaşar ailesi adalet köşesi" olarak adlandırılan alanda nöbeti başlattı.  

Aile sosyal medya hesabından Adalet Bakanlığı’nı etiketleyerek şu mesajı paylaştı:

"Herkes her şeyin farkında, katliamdan dört yıl sonra savcılar hukuki bir adım attı, ikinci adımın atılması engellendi. Şanlıurfa'da devam eden bu adaletsizliğe #Çözümİstiyoruz, adalet istiyoruz..."


Aile, AKP’lilerin iş yeri ve hastanede düzenlendiği saldırıdan bu yana sorumluların cezalandırılması için sesini duyurmaya çalışırken, geçtiğimiz ay yeni bir gelişme yaşanmış, katliamla ilgili gözaltılar başlamıştı. Saldırıyla ilgili AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın ağabeyi Celal Yıldız'ın da aralarında olduğu 11 kişi gözaltına alınmış, vekilin ağabeyinin de olduğu 4 kişi tutuklanmıştı. Şenyaşar ailesi ise Urfa Adliyesi önündeki adalet mücadelesini sürdürmeye devam ediyor.

Öne Çıkanlar