Şenyaşar ailesinden barolara çağrı

Şenyaşar ailesinden barolara çağrı
'Bir anne 6 aydır adliye kapısında, hastanede katledilen evlatları ve eşi için adalet istiyor. Ağıtlarını dünya duydu. Bu adaletsizliğe savunma ile birlikte cuma günü dur diyeceğiz.'

Adalet Nöbeti'nin 198'inci gününde İstanbul, İzmir ve Ankara barolarına çağrı yapan Şenyaşar ailesi, ‘Bu adaletsizliğe savunmayla birlikte cuma günü dur diyeceğiz’ mesajı verdi.

24 Haziran 2018 seçimleri sürecinde Urfa'nın Suruç ilçesinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önünde 9 Mart’ta başlattığı Adalet Nöbeti 198’inci gününe girdi. Adliye önünde "Şenyaşar Ailesi Adalet Köşesi" olarak adlandırılan alana gelen anne ve oğul, "Herkes için adalet istiyoruz" yazılı dövizlerle nöbetlerine başladı. Aile, 24 Eylül Cuma günü 200’üncü gününe girecek Adalet Nöbeti’ne dair adliyeye girip çıkan avukat ve yurttaşlara bilgilendirmede bulundu.

Aile, sosyal medya hesaplarından, İstanbul, İzmir, Ankara barolarının Bu adaletsizliğe savunma ile birlikte cuma günü dur diyeceğizhesaplarını etiketleyerek, "Bir anne 6 aydır adliye kapısında, hastanede katledilen evlatları ve eşi için adalet istiyor. Ağıtlarını dünya duydu." mesajı paylaştı. (MA)

Öne Çıkanlar