Serkan Özcan: Ekonomide saçmalıyorlar, biz saçmalamayacağız

Serkan Özcan: Ekonomide saçmalıyorlar, biz saçmalamayacağız
Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan ile enflasyondan yaklaşan seçime Türkiye’nin 'ekonomi-politik' gündemini konuştuk.

Bilgehan UÇAK


+GERÇEK - Bırakın ENAG’ın açıkladığı oranları artık TÜİK verilerine göre bile Türkiye’nin ait olduğu ligde Nijerya, Surinam, Haiti, Suriye, batmış Arjantin ve müflis Venezuella falan var. Bunlarla rekabet halindeyiz. Her ay bir öncekinden kötü olduğu için de en kötüler klasmanında sürekli yükseliyoruz. 

Bu durdurulamaz yükselişimiz tarihin en kötü bakanlık performanslarını gösterecek insanların da göreve gelmesini sağlıyor tabii. 

Orman yangınları ve çöken tarım politikasında Bekir Pakdemirli’yi görmüştük. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ise icraatıyla değil ama söylemleriyle kalbimize taht kurdu. Özü sözü bir diyebileceğimiz bir insan olduğunu en başından beri hissettirdi. Gözlerindeki ışıltı! (Hiç düşündünüz mü bilmem ama bundan iyi bir Netflix filmi adı olur.)

"Ekonomide Gelecek Modeli"nden sonra, Kasım ayında da 61 maddelik "Yıkımdan Çıkışın Yol Haritası" açıklanmıştı. Gelecek Partisi, ekonomi alanında iddialı bir kadroya sahip. Kerim Rota, İbrahim Turhan, Tuncay Dinç… Aynı zamanda parti sözcüsü  Serkan Özcan, kamu bürokrasisinden gelip Amerika’da iktisat yüksek-lisansı yapmış bir isim.

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan ile enflasyondan yaklaşan seçime Türkiye’nin "ekonomi-politik" gündemini konuştuk. Serkan Özcan’ın çarpıcı bir tespiti var. Şöyle diyor, "Ben zamanımın büyük bölümünü ekonomideki bu yaşananları halka en yalın şekilde nasıl anlatabileceğimi bulmaya çalışıyorum." 

Tekniğe girerek, akademik bir dille anlattığınızda bunun toplumda pek bir karşılığı olmuyor çünkü. Bu konuda hemen herkesin kendi örnek aldığı isim de Demirel.

"Türkiye’ye para getirmeyi düşünen birçok insan artık burayı tercih etmiyor," dedi Serkan Özcan. "Paranın olmadığı yerde yatırım olmuyor, yatırımın olmadığı yerde üretim olmuyor, üretimin olmadığı yerde de istihdam olmuyor! ‘Sizin öneriniz ne?’ diyor soruyorlar bize. Sizin gibi saçmalamayacağız! Sen saçmalıyorsun, ben saçmalamayacağım. Aramızda böyle bir fark var!"

Kur Korumalı Mevduat’ın maliyetini 1915 Çanakkale Köprüsü ile mukayese ederken devletin zaten bu köprüyü yaptıracak parası olduğunu ama bu parayı fakirden alıp 300 bin mevduat sahibine aktarmayı tercih etiğini ifade etti.

Muhalefetin ekonomiyi nasıl yöneteceğini halka daha somut ve açık şekilde anlatması gerektiğini söyleyen Serkan Özcan, muhalefetin henüz bu konuda yeterince güven veremediğinin de özeleştirisini yaparken "Gelecek Partisi olarak elimizden geleni yapıyoruz" diye de ekledi. Seçim güvenliğine dair altılı masanın çalışmalarında değinen Serkan Özcan, bu konunun en önemli maddelerden biri olduğunun altını çizdi.

Serkan Özcan, seçim kanunu değişikliğine dair de şunları söyledi: "Seçim barajı, şehirlerin barajları… Bunların nasıl aşılacağının da matematiği yapılacak tabii. Türk milletinin aklıyla düşünmemiz lazım. Sokağını bildiğimiz yer burası bizim. Bizim millet seçime bir sene kala seçim kanunu değiştiren adamı sevmez, hoşuna gitmez. ‘Hayırdır? Yirmi senedir yapmadığını bugün niye yapıyorsun?’ diye sorar."

Sohbetimizi izleyebilirsiniz:

Öne Çıkanlar