Siirt Cezaevi’nde hasta tutukluların durumu ağırlaştı

Siirt Cezaevi’nde hasta tutukluların durumu ağırlaştı
Siirt Tutuklu ve Hükümlü Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Siirt E Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki hasta tutuklular için Adalet Bakanlığı’na çağrıda bulundu.

Siirt E Tipi Kapalı Cezaevi'nde kalan hasta tutukluların durumuna dikkat çeken Siirt Tutuklu ve Hükümlü Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği TUHAY-DER Eşbaşkanı Tahir Cengiz, hasta tutuklular için Adalet Bakanlığı’na çağrıda bulundu.

Siyasi tutukluların ölüme terk edildiklerini dile getiren Cengiz, "Siirt E Tipi Kapalı Cezaevi’nde birçok hasta tutsak var. Bunlardan biri olan Mahmut Temel, iki defa bypass ameliyatı geçirmiş. Telefonla aradığı ailesine, durumunun iyi olmadığını belirtmiş. Durumu gittikçe de ağırlaşıyor. Yine Duri Kaygusuz’da aynı şekilde kalp rahatsızlığı ve yüksek tansiyon hastalığı var. Aynı zamanda yaşı ilerlemiş durumda" dedi.

'SORUMLUSU ADALET BAKANLIĞI'DIR'

Cezaevindeki tutukluların aktarımına göre, koronavirüs salgınına rağmen hala gardiyanların maske kullanmadığını aktaran Cengiz, "Tutuklulara temizlik malzemeleri verilmiyor, temizlik yapılmıyor. Maske verilmiyor. Hasta tutsaklar için biran önce bir şeyler yapılması gerekiyor. Biz buradan TUAY-DER olarak, Adalet Bakanlığı’na ve kamuoyuna çağrıda bulunuyoruz. Bir an önce hasta tutsakların bırakılmaları gerekiyor. Ya da tedavileri için ne gerekiyorsa yapılmalıdır. Eğer hasta tutsaklara bir şey olursa, sorumlusu hükümet ve Adalet Bakanlığı’dır" şeklinde konuştu. (MEZOPOTAMYA AJANSI)

Öne Çıkanlar