Kürt işçiler Silifke'de ırkçı saldırıya uğradı

Kürt işçiler Silifke'de ırkçı saldırıya uğradı
Silifke'de çalışan sera işçileri, kendilerine traktörle çarpıp kaçan kişinin köy meydanına giderek, "Bunlar terörist beni öldürecekler" diye kışkırtması sonucu köylülerin saldırısına uğradı.

Muzaffer Durum/ Mersin 


+GERÇEK- Mersin'in Silifke ilçesinde Sökün Mahallesi'nde, 12 Eylül öğlen saatlerinde serada çalışan işçilere saldırı gerçekleşti.

Yaşanan olayda Burhan Avcı isimli traktör şoförü çarparak araca hasar verdi. Kazaya rağmen durmayıp, yoluna devam eden Avcı'nın peşinden giden işçiler de tarla içinde ezilme tehlikesi geçirdi. Devamında Avcı, köy meydanına giderek, "Bunlar terörist beni öldürecekler" sözleriyle köylüleri kışkırtıp, işçilerin üzerine saldırdı. Yaşanan arbedede hem işçilerden hem de köylülerden vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanan oldu. Olay yerine gelen jandarma ekipleri, saldırıya uğrayan işçileri ve köylülerle birlikte traktör şoförünü Silifke İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürerek ifdelerini aldı. İki taraf da birbirinden şikayetçi oldu.

KÜRT OLDUĞUMUZ İÇİN SALDIRDILAR

Saldırı sonrası görüştüğümüz İdris İder, Diyarbakırlı bir Kürt işçi olduğunu yaşanan ırkçı saldırı sonrası hem maddi hem de manevi kayıp yaşadıklarını dile getirdi. Kürt oldukları için bunların başlarına geldiğini ifade eden İder, "Mersin'in Silifke Sökün mahallesinde Avcı önce arabamıza çarpıp sonra traktörle üzerimize sürdü. Köye giderek kendini kıraathaneye atıp 'teröristler beni öldürecek' dedi. Köylüler bir olup "burası bizim vatanımız" diyerek bizi darp etti. Sırf Kürt olduğumuz için bu uygulamaya maruz kaldık. Yeter artık" dedi.

Öne Çıkanlar