Teslimat şirketi karına kar kattı

Teslimat şirketi karına kar kattı
Getir, son çıktığı yatırım turunda 768 milyon dolar yatırım toplayarak hem değerini 11,8 milyar dolara yükseltti, hem de 'decacorn' unvanına kavuşmayı başardı.

Türkiye’de çok hızlı bir büyüme süreci geçiren hızlı teslimat hizmeti Getir, bir yılı biraz aşkın sürede hizmet ettiği ülke sayısını dokuza çıkardı. Rekabet ettiği ülkelerde rakiplerinin karşısında başarı kazanan şirket, Mart 2021'de 1 milyar dolar değerlemeye ulaşıp 'unicorn' unvanını alarak, Türkiye’de bu başarıya ulaşan ilklerden birisi olmuştu.

Getir, 768 milyon dolar yatırım topladığı son turda şirket değerini 11,8 milyar dolara yükselti. Şirket, böylelikle neredeyse tam bir yılda 10 kattan fazla değer kazandı ve bu kez 'decacorn' unvanını elde etti.

Getir Kurucusu Nazım Salur, yaptığı açıklamada, "Getir’in Avrupa’da sektöründe ilk decacorn olması, Türkiye girişimcilik ekosisteminin neleri başarabileceğini gösteriyor" ifadelerini kullandı. Salur, hızlı teslimat fikrinin yatırımcılar tarafından büyük ilgi gördüğünü, son yatırım turunda yatırımcıların ilgisinin de Getir’e olan güvenlerinin ve uluslararası pazarlarda büyümelerini sağlayan desteklerinin de göstergesi olduğunu belirtti. Salur, sözlerini şu şekilde sonlandırdı:

"Yeni kaynak ile hem Türkiye’de hem de yurt dışındaki faaliyetlerimizi büyütmeyi sürdürürken, çalışanlarımıza yatırım yapmaya ve bünyemize yeni yetenekler katmaya devam edeceğiz."

AVRUPA'DAKİ UNICORN ŞİRKETLER LİSTESİNDE 4'ÜNCÜ OLDU

Getir, dünyadaki unicorn şirketlerinin listelendiği CB Insights’ın yayınladığı verilere göre dünyadaki 1.052 unicorn şirket arasında son değerleme ile 36'ncı sıraya yükseldi. Bu değerleme Getir’i aynı zamanda Avrupa’daki unicorn şirketler listesinde 4'üncü sıraya taşıdı.

Getir, yurt dışı faaliyetlerine geçtiğimiz yılın ocak ayında İngiltere ile başlamıştı. Kısa süre içinde Almanya, Fransa, İtalya, İspanya, Hollanda ve Portekiz pazarlarına giriş yapmış, kasım ayında da ABD’de hizmet vermeye başlamıştı. Getir, Türkiye’nin 81 ilinin yanı sıra yurt dışında 48 şehirde 1.100’den fazla deposuyla hizmet veriyor.

DECACORN NEDİR?

Girişim sektöründe nispeten yeni bir kavram olan 'decacorn', piyasa değeri 10 milyar doları aşan şirketler için kullanılıyor. Türkiye'nin ilk Decacorn'u, elektronik ticaret paltformu Trendyol olmuştu.

Öne Çıkanlar