Şırnak Cezaevi’nde tutuklular ve yakınları darp edildi

Şırnak Cezaevi’nde tutuklular ve yakınları darp edildi
Şırnak Cezaevi’ndeki görüş sırasında iki kadın ve 3 tutuklu gardiyanlar tarafından darp edildi.

Şırnak T Tipi Kapalı Cezaevi’nde bugün yapılan açık görüş sırasında tutuklular ve ziyaretçi yakınlarının darp edildiği öğrenildi. Edinilen bilgilere göre; görüş bittikten sonra tutuklu yakınlarından bazıları alkış ve zılgıt çekti. Bunun üzerine zafer işareti yapan Ayaz Avşar adlı tutuklu, gardiyanlar tarafından darp edildi.

Durama tepki gösteren tutuklu yakınları da gardiyanlar tarafından tartaklandı. Yaşanan olayda iki kadının çeşitli yerlerinden yaralandığı öğrenildi. Ayrıca 3 tutuklunun daha darp edildiği bilgisine ulaşıldı.

'KIZIMIN KAFASINI TEKMELEDİLER'

Gardiyanlar tarafından darp edilenlerden tutuklu Sabri Adanur’un annesi Fatma Adanur, maruz bırakıldıkları durum hakkında konuştu. Görüş bittikten sonra tutuklu yakınlarından bazılarının alkış ve zılgıt çektiğini, bunun üzerine bir tutuklunun da zafer işareti yaptığını söyledi. Adanur, devamla şunları anlattı: "Gardiyanlar tutuklu kişinin kafasını duvara vurmaya başladı. Bunun üzerine tepki gösterdik. Kızımın kafasını tekmelediler. Başka bir kadın daha darp edildi. Kızımın midesi bulandı."

Saldırıya tepki gösteren Adanur, "Bize zulüm ediyorlar. Çocuklarımız üzerindeki baskı son bulsun. Artık yeter. Elbise götürdüğümüzde almıyorlar. Ellerinde bulunan imkanları da alıyorlar." diye konuştu. 

HDP’Lİ ÖZGÜNEŞ: MÜDÜR YARDIMCISI OLAYI DOĞRULADI

Halkların Demokratik Partisi Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş ise, söz konusu saldırıya ilişkin görüştüğü cezaevi müdür yardımcısının durumu kabul ettiğini aktardı. Soyadı Tatar olan bir gardiyan tarafından saldırının yapıldığını kaydeden Özgüneş, müdür yardımcısının kendilerine gardiyan hakkında soruşturma başlatacaklarını söylediğini dile getirdi. (MEZOPOTAMYA AJANSI)

Öne Çıkanlar