Siyasi isimlerden şair Sezai Karakoç için taziye mesajları

Siyasi isimlerden şair Sezai Karakoç için taziye mesajları
Şair Sezai Karakoç'un vefat haberinin ardından birçok siyasi isim taziye mesajı yayınladı.

Şair, yazar ve düşünür Sezai Karakoç bugün akşam saatlerinde 88 yaşında hayatını kaybetmişti. Sezai Karakoç'un vefat haberini Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın duyurmuştu. Haberin ardından birçok siyasi isimden taziye mesajları geldi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karakoç'un vefat haberinin ardından yayınladığı başsağlığı mesajında,  "Fikirleriyle nesillere yol gösteren, edebiyatımızın, düşünce dünyamızın, ülkemizin büyük mütefekkiri, 'Diriliş Şairi' Sezai Karakoç Beyefendi'nin vefatını derin bir teessürle öğrendim. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve milletimize başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hayatını kaybeden Karakoç için sosyal medya hesabından yayınladığı taziye mesajında, "Şair, yazar ve fikir insanı Sezai Karakoç’un vefatından dolayı derin üzüntü duydum. Sezai Karakoç’a Allah’tan rahmet, tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum." dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Karakoç için, "Yüreğinden geçenleri fikirleriyle harmanlayarak Türk edebiyatına kavuşturan, değerli fikir ve gönül insanı Sezai Karakoç’u kaybettiğimizi üzüntüyle öğrendim." ifadelerini kullandı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın, Twitter hesabından paylaştığı taziyesi şöyle:

"Fikirleriyle ilham veren, şiirimize ruh katan duayen şair Sezai Karakoç’un vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim. Mekanı cennet olsun. Başımız sağ olsun." 

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun ise başsağlığı mesajı şu şekildeydi:

"Uzatma dünya sürgünümü benim." niyâzında bulunmuştu. Cenâb-ı Hâkk, duasını bugün kabul buyurdu.

Şair, yazar ve mütefekkir, Yüce Diriliş Partisi Genel Başkanı Sezai Karakoç’a Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet, makamı âli olsun."


 

Öne Çıkanlar