Sokağa çıkma kısıtlaması sırasında arkeolojik alanda kazı yaptılar

Sokağa çıkma kısıtlaması sırasında arkeolojik alanda kazı yaptılar
Coronavirus tedbirleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması ilan edilen saatlerde arkeolojik kazı yapıldığı ortaya çıktı.

Amasya’da sokağa çıkma yasağının uygulandığı saatlerde bir köydeki birinci derecede arkeolojik sit alanında kepçeyle kaçak kazı yapan 7 kişi gözaltına alındı.

Amasya merkeze bağlı Yassıçal köyünde bulunan ve birinci derece arkeolojik sit alanı olan Zeus Sunağı mevkiinde kaçak kazı yapılacağı yönünde bilgi alan Amasya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri harekete geçti.

Covid-19 nedeniyle sokağa çıkma yasağının uygulandığı saatler arasında köyün yolunu tutarak Zeus tapınağı kalıntılarına yaklaşık 500 metre mesafedeki bir tarla içinde kepçeyle 4 metre genişliğinde ve 2 metre derinliğinde kazı yapıldığını tespit eden Amasya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri kepçe operatörü H.T ve yanındaki G.Ç, R.K, A.G, T.K, E.K ile Y.K’yı yakalayarak gözaltına aldı.

Kazıyı ‘su bulmak için’ yaptıklarını savunan şüphelilerin alınan ifadelerinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldıkları bildirildi.

Öne Çıkanlar