Soyer, Erdoğan'ın katılmadığı BM İklim Zirvesi'nin dört oturumunda konuşacak

Soyer, Erdoğan'ın katılmadığı BM İklim Zirvesi'nin dört oturumunda konuşacak
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, BM İklim Konferansı'nda dört oturumda konuşma yapacak.

Dünya liderlerini iklim değişikliğiyle mücadele için her yıl bir araya getiren BM İklim Değişikliği Taraflar Konferansı’nın bu yıl 26'ncısı yapılıyor.

Dünya Belediyeler Birliği Encümen üyesi, Sürdürülebilir Kentler Ağı Küresel Yönetim Kurulu Üyesi ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yarın; İskoçya'nın Glasgow kentinde süren 26. BM İklim Değişikliği Taraflar Konferansı'na (COP26) katılacak.

Soyer, Glasgow’da yarın Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Ümit Yalçın’ı ziyaret edecek ve akşam Cumhuriyet Halk Partisi İngiltere Birliği’nin düzenlediği Cumhuriyet Balosu’na onur konuğu olarak katılacak.

DÖRT OTURUMDA KONUŞMA YAPACAK

ANKA'nın aktardığı habere göre; 5 Kasım Cuma günü COP26’da Kültür ve Gençlik (Culture and Youth) oturumunda konuşacak Soyer, aynı gün İklim Dirençli Sürdürülebilir Kalkınmada Sanatın, Kültürün, Mirasın Rolü (Role of Arts, Culture, Heritage in Climate Resilience Sustainable Development) başlıklı oturumun da konuşmacısı olacak. Başkan Soyer 6 Kasım’da Edinburgh’ta İskoç Parlamentosunda Uluslararası Yasama Meclisi’ne katılacak (GLOBE International-Legislators COP26 Assembly). Aynı gün Glasgow Gıda ve İklim Deklarasyonu (Glasgow Food and Climate Declaration) etkinliğinde konuşma yapacak ve Deklarasyon’a imza atacak.

ERDOĞAN'IN KATILMADIĞI KONFERANSA İMAMOĞLU DA KATILIYOR

Ülkeleri Paris Anlaşması ve BM İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi'nin hedeflerine yönelik eylemleri hızlandırmak için bir araya gelecek olan 26. BM İklim Değişikliği Taraflar Konferansı'na Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın katılmayacağı öğrenilmişti. Erdoğan'ın katılmayacağı konferansa İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu katılım gösterecek.

Öne Çıkanlar