Soylu'dan Özdil'e: İt ürür kervan yürür

Soylu'dan Özdil'e: İt ürür kervan yürür
Bakan Soylu, fotoğrafını eleştiren Yılmaz Özdil'i hedef aldı.

Belbuka Kalekol Üs Bölgesi Komutanlığında askerlerle yerde yemek yerken verdiği fotoğrafı eleştiri konusu olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Yılmaz Özdil'e yönelik, "İt ürür kervan yürür" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Belbuka Kalekol Üs Bölgesi Komutanlığındaki askerleri ziyareti sırasında yer sofrasında yemek yediği görüntüler, sosyal medyada tepkilere neden oldu. CHP eski milletvekili Hüsnü Bozkurt, 20 yıllık görev süresi boyunca hiç yerde yemek yemediklerini vurgularken, görevinden istifa eden Tuğamiral Türker Ertürk, "Gerçekten masa mı yoktu? Yoksa halkı kandırmak ve istismar etmek için pazarlama (marketing) tekniği olarak mı yaptınız?" diye sordu.

ÖZDİL: İLK DEFA GÖRÜYORUM

Fotoğrafa tepki gösteren isimlerden biri de Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil oldu. Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Özdil, "38 yıldır bu memlekette gazetecilik yapıyorum, terörün en saldırgan dönemlerinde sınır karakolları gördüm, Türk askerinin postalını çıkarıp yerde yediğini ilk defa görüyorum" dedi.

SOYLU: İT ÜRÜR KERVAN YÜRÜR

Özdil'in bu paylaşımına sosyal medya hesabından yanıt veren Bakan Soylu, "Yıllar sonra, üç ay önce üstlendiğimiz Belbuka Üst Bölgesi sadece PKK’nın değil, PKK yardakçıları Yılmaz Özdil ve medya faresinin de psikolojisini bozmuş anlaşılan... Bizim köyde şöyle söylerler; İt ürür kervan yürür!" ifadelerini kullandı.

Soylu'nun bu ifadelerini alıntılayan Özdil ise,"Bizi korumakla görevli içişleri bakanı, bizi hedef göstererek küfretmiş, hoşgeldin 2021 :))" diye yazdı.

Öne Çıkanlar