Soylu'ya AKP'den bir itiraz daha: Niyetin sorgulanır

Soylu'ya AKP'den bir itiraz daha: Niyetin sorgulanır
Tweet'nin altında küfür içeren ifadeler kullanan kişinin tutuklanmamasını eleştiren Bakan Soylu'ya Adalet Bakanı Abdülhamit Gül "hukuk devleti" vurgusu ile cevap vermişti.

İçişleri Bakan Süleyman Soylu'nun, "Annemle fotomun altına küfreden alçak mahkemeye çıkıyor ve adli kontrolle serbest" şeklindeki açıklamasına Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'den sonra AKP'den bir tepki daha geldi.

AKP Genel Sekreter Yardımcısı Yasin Bölükbaşı Twitter hesabından, "Bir telefon ötede olan kişilere meramını buradan anlatmaya kalkıyorsan niyetin sorgulanır" dedi, ardından da "Parti disiplini dava disiplinidir. Biz böyle gördük böyle öğrendik" mesajını paylaştı

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de Soylu'nun sosyal medya paylaşımı sonrasında, "Klavye başına geçip sosyal medyada bana her gün tutuklama siparişi verenlere sesleniyorum: Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Burada kanunlar, kurallar, usuller işler; hukuk işler. Bu işleyişi beğenmeyen gider itiraz hakkını kullanır ama yargıya parmak sallayamaz. Adalet Bakanından da bu işleyişe müdahale etmesini bekleyemez. Adalet Bakanının cübbesi yoktur, görevim süresince o cübbeyi giymedim ve kimse kusura bakmasın asla da giymeyeceğim" demişti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar