Srebrenitsa katliamı kurbanları için tören düzenlendi

Srebrenitsa katliamı kurbanları için tören düzenlendi
1995'te en az 8 bin 372 sivil Boşnak, ormanlık alanlarda, fabrikalarda ve depolarda katledilmişti.

Bosna Hersek'in doğusundaki Srebrenitsa'da yaşanan katliamın 24. yılında toprağa verilecek 33 kurbanın cenazelerini taşıyan konvoy, başkent Saraybosna'dan Potoçari Anıt Mezarlığı'na uğurlandı. 

Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın yanı sıra Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konsey üyeleri Şefik Caferoviç ve Zeljko Komşiç, Bosna Hersek Halklar Meclisi Başkanı Bakir İzzetbegoviç ve ziyaret heyetindeki bakanlar katıldı.

KURBANLAR 11 TEMMUZ'DA POTOÇARİ'DE DEFNEDİLECEK 

Bu sabah Visoko şehrinden hareket eden konvoy, Saraybosna'dan geçerek Potoçari Anıt Mezarlığı'na ulaşacak. Katliam kurbanları 11 Temmuz'da düzenlenecek cenaze töreninin ardından burada toprağa verilecek. 

Srebrenitsa'nın 11 Temmuz 1995'te Ratko Mladiç komutasındaki Sırp askerler tarafından işgal edilmesinin ardından, en az 8 bin 372 sivil Boşnak, ormanlık alanlarda, fabrikalarda ve depolarda katledilmişti. O dönemde gömüldükleri toplu mezarlardan çıkarılan ve kimlik tespitleri yapılan kurbanlar, her yıl 11 Temmuz'da Potoçari Anıt Mezarlığı'nda düzenlenen törenle toprağa veriliyor. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar