Süleyman Demirtaş: Ülkenin Kürt düşmanlığından vazgeçmesi gerekiyor, burada da CHP'ye büyük görev düşüyor

Süleyman Demirtaş: Ülkenin Kürt düşmanlığından vazgeçmesi gerekiyor, burada da CHP'ye büyük görev düşüyor
Selahattin Demirtaş'ın kardeşi Süleyman Demirtaş Artı TV'de yayınlanan Bağdat Cafe programına konuk oldu.

ARTI GERÇEK-Artı TV'de yayınlanan Hayko Bağdat ile Bağdat Cafe'nin bu haftaki konuğu tutuklu bulunan HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın kardeşi Süleyman Demirtaş oldu. 

Süleyman Demirtaş, Türkiye'deki politik atmosfer, Boğaziçi protestoları ve muhalefetin durumuna dair çeşitli açıklamalarda bulundu. Demirtaş, "Ülkenin Kürt düşmanlığından vazgeçmesi gerekiyor. Burada da ana muhalefet kimliğiyle CHP'ye büyük görev düşüyor" dedi. 

Demirtaş sözlerini şöyle sürdürdü: " Ülkenin Kürt düşmanlığından vazgeçmesi gerekiyor. Kürtlerin en doğal hakkı olan dili ve kültürü ile beraber yaşayabileceği bir anayasa yaratmak gerekiyor. Burada da ana muhalefet kimliğiyle CHP'ye büyük görev düşüyor. CHP'nin Kürt düşmanlığını yok edip bütün muhalifleri kucaklayabileceği bir ana muhalefet görevi çok önemlidir. CHP bunu yapmazsa eğer, CHP tabanı CHP yönetimini ve partiyi kontrol etmelidir."

'BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ'NE ATANAN REKTÖR ÜNİVERSİTENİN KANTİNİNİ YÖNETECEK DONANIMA BİLE SAHİP DEĞİL'

Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanan Melih Bulu'ya yönelik protestolara dair de konuşan Demirtaş, "Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin Afrin işgaline karşı duruşlarını da hatırlıyorum. Kayyuma karşı duruşlarını da izliyor ve takdir ediyorum. Sadece öğrenciler de değil diğer üniversitelerin rektörleri bile buna karşı bir şey söylemeli. Çünkü kendi rektörlüklerine, seçilmişliklerine de bir atıfta bulunuluyor. Atansa bile hak eden birinin atanması gerekirdi. Öyle birini atıyorlar ki Boğaziçi Üniversitesi'ne atanan rektör üniversitenin kantinini yönetecek donanıma bile sahip değil. Sen böyle birini rektör olarak atarsan bunu vicdanlar da kabul etmez. Bunu AKP'li birinin vicdanı da kabul etmemeli. Vatanseverlik, partizanlığı bir kenara bırakarak hukuğu korumaya çalışmaktır. Bence o çocuklar vatanseverlik yapıyorlar. O sistemi değiştirmek isteyen güce karşı refleks gösteriyorlar" dedi. 

Öne Çıkanlar