Süper bilgisayar yanıtladı: Ronaldo Manchester United’ı şampiyon yapacak mı?

Süper bilgisayar yanıtladı: Ronaldo Manchester United’ı şampiyon yapacak mı?
Herkesin en çok merak ettiği husus, bu transferin şampiyonluğa hasret takıma istediği başarıyı getirip getirmeyeceği oldu.

Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo’nun yıllar sonra Manchester United'a dönmesi, Messi’nin Barcelona’dan ayrılması kadar önemli bir transferdi. Manchester United'ın resmi hesaplarından paylaşılan bu haber sonrası herkesin en çok merak ettiği husus, bu transferin şampiyonluğa hasret takıma istediği başarıyı getirip getirmeyeceği oldu.

Son beş sezonda Premiere League'de şampiyonluk ipini en çok göğüsleyen takım üç şampiyonlukla Manchester City olurken onu Liverpool ve Chelsea'nin izledi. Şimdi taraftarlar Ronaldo transferinin bunu değiştireceğine ve takımın yeniden şampiyon olacağına inanıyor.

Ancak Webtekno’dan Nagehan Çavuş’un haberine veriler bu beklentiyi karşılamıyor:

"Ronaldo'nun Manchester United'ı eski güzel günlere götüreceği konusunda herkes aynı fikirde değil. En azından Infogol isimli sitenin analistlerine Manchester United'a şampiyonluğu getirmeye Ronaldo'nun da gücü yetmeyecek gibi görünüyor.

Aslında bir bahis sitesi olan ancak veri analizleri ile sezon boyunca maçlara ve genel olarak sezon sonu şampiyonuna yönelik öngörüler paylaşan Infogol'ün son hesaplamalarına göre Premiere League'in bu seneki şampiyonu da Manchester City olacak. Eğer bu tahmin doğru çıkarsa, Manchester City, beş yılda dört şampiyonluk elde etmiş olacak.

Infogol, bu hesaplamaları yaparken sezon boyunca oynanacak tüm maçlar ile ilgili detaylı bir veri analizi yaparak sonuçları sunduğunu ifade ediyor. Bahsi geçen veriler, spor verileri konusunda oldukça iddialı bir kaynak olan 'Opta Data' tarafından sağlanıyor."

Öne Çıkanlar