Suriye Dışişleri: Kürtlerle diyaloğa girmeyeceğiz

Suriye Dışişleri: Kürtlerle diyaloğa girmeyeceğiz
Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad, Suriye Demokratik Güçleri’nin Türkiye'ye, Kuzey Suriye'ye girmek için 'gerekli zemini sunduğunu' öne sürdü.

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad, Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) Türkiye'ye Kuzey Suriye'yi "işgal etmek için" gerekli bahaneyi verdiğini öne sürdü.

Bir soru üzerine, Suriye’nin SDG ile diyaloğa girmeyeceğini vurgulayan Mikdad, "Bu silahlı gruplar, ülkelerine ihanet etti ve ülkelerine karşı suç işledi. Biz yabancı güçlerin rehinesi olanlarla hiçbir görüşmeyi ve diyaloğa girmeyi kabul etmeyeceğiz. Onlar, Suriye topraklarında Washington ajanlarının tutunma noktası olamayacak." diye konuştu.

DAHA ÖNCE FARKLI KONUŞMUŞTU

Mikdad, ABD'nin Suriye'nin kuzeyinden askerlerini çekerek, Türkiye'nin olası bir operasyonuna yeşil ışık yaktığı geçtiğimiz günlerde ise Kürtlere seslenerek hükümetin yanında durma çağrısı yapmıştı.

Kürtlere "uçuruma dalmak yerine Suriye hükümetinin yanına dönmelerini" tavsiye eden Mikdad, "Anavatan kendi oğullarını hoş karşılayacaktır" ifadesini kullanmıştı. Faysal Mikdad, Şam hükümetinin Suriye'nin sorunlarını şiddete başvurmadan çözmek istediğini vurgulamış, ayrıca Suriye'nin kendi sınırlarını koruyacağını ve herhangi bir işgali kabul etmeyeceğini söylemişti. (Kaynak: Euronews) 

Öne Çıkanlar