Suriye ordusu QSD ile koordinasyon halinde Kobanê kırsalına konuşlanıyor

Suriye ordusu QSD ile koordinasyon halinde Kobanê kırsalına konuşlanıyor
Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusuna olası askeri harekatının gündeminin devam ederken, Suriye askerlerinin QSD ile koordinasyon halinde Kobanê kırsalına konuşlandığı haberleri geldi.

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusuna yeni harekat planlarından hala gündemde olduğu dönemde, Suriye ordusunun sınırdaki bazı noktalara konuşlanmaya başladığı belirtiliyor.

Reuters ajansı Suriye askerlerinin Kobanê kırsalına konuşlandığını gösteren fotoğralar servis etti. Associated Press (AP) de askerlerin kuzey sınırına sevk edildiğini duyurdu. Suriye ordusundan yüzbaşı Ali el Nasır, AP'ye demecinde "Fırat’ın doğusuna ve Türkiye sınırına paralel yerlere konuşlandırıldık" dedi.



AP ajansı, Suriye Demokratik Güçleri ile Suriye hükümeti arasında yıllardır gerilim yaşandığını ama iki tarafın Ayn İsa ve Kobanê'de koordinasyon içinde olduğunu, Rus helikopterlerinin de bölgede devriye gezdiğini duyurdu. Suriye ordusu ile SDG'nin Menbic'de de 'ortak operasyon merkezi' kurduğu öne sürüldü.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Tahran'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile üçlü zirveden sonra Suriye'nin kuzeyine yönelik bir harekâtın hâlâ masada olduğunu söylemişti. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar