Suriye resmi haber ajansı: Ordu, İdlib'de silah bırakmak isteyenlere son bir fırsat veriyor

Suriye resmi haber ajansı: Ordu, İdlib'de silah bırakmak isteyenlere son bir fırsat veriyor
SANA, haberini Suriye ordusu içindeki askeri bir kaynağa dayandırdı.

Suriye resmi haber ajansı SANA, Suriye Arap Ordusu'nun İdlib'deki "sivillerin hayatını korumak isteyen" silahlı gruplara silah bırakmaları için son bir fırsat tanıdığını yazdı. SANA'nın haberinde, "Askeri bir kaynak, Suriye Arap Ordusu’nun toprakları koruma ve İdlib’in tırmandırmayı azaltma bölgesindeki sivillere saldırıp Serakib kenti ve Tel Tufan bölgesinde rehine ve canlı kalkan olarak kullanmaya çalışan teröristleri imha etmekteki ulusal görevini yerine getirmeye devam ettiğini vurguladı" dendi.

Haberde, "ordunun sivillerin canlarını korumak için silahlı gruplara son bir fırsat tanıdığı ve bölgede çalışan askeri birliklere, Türkiye güçlerinin desteğine güvenmek yerine silah bırakmayı tercih edenlere müsaade etme talimatı verildiği" belirtildi.

Haber, "Kaynak açıklamasını, Türkiye güçlerinin Suriye’de bulunmasının meşru olmadığı, açık saldırganlık eylemi sayıldığı ve sözkonusu güçlerin bölgede çalışan birliklere herhangi bir saldırısı halinde ani ve karşılık vermeye tam hazırlıkta olduğunu vurgulamakla bitirdi"  ifadeleriyle sona erdi.

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar