Tek sanıklı Suruç katliamı davasında ikinci şüphelinin tutuklanmasına ret

Tek sanıklı Suruç katliamı davasında ikinci şüphelinin tutuklanmasına ret
Suruç'ta 33 kişinin canlı bomba saldırısıyla katledilmesine ilişkin açılan davanın 14'üncü duruşması görüldü.

Suruç'ta 33 gencin canlı bomba saldırısıyla öldürüldüğü katliam davasının 14. duruşması müşteki avukatları olmadan görüldü.

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'nin (SGDF) çağrısıyla Kobane'li çocuklar için topladıkları oyuncakları ulaştırmak için toplandıkları Urfa'daki Amara Kültür Bahçesi'nde 2015 yılında yaşanan katliamın sorumlularının yargılanması için 58 aydır mücadele ediliyor.

Suruç katliamı davası,14’üncü duruşması, Urfa 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görüldü.  Duruşmanın avukatsız görülmesine karar veren mahkeme, müşteki ailelerin avukatı Serdıl İzol'un katılma talebini reddetti. Av. İzol, bunun üzerine Adalet Bakanlığı'nın müşteki avukatlara yönelik bir engelleme kararının olmadığını belirterek, duruşmaya alınmamasının tutanak altına alınmasını talep etti. Mahkeme bunun üzerine İzol'un duruşmaya katılmasına izin verdi.

Tutuklu sanık Yakup Şahin, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katılırken susma hakkını kullandı.

CANLI BOMBAYI GETİRİP IŞİD BAYRAĞI İLE YAKALANAN İMAM SERBEST

Av. İzol, mahkemenin önceki duruşmalarda suç duyurusunda bulunduğu, olay anında IŞİD bayrağı ile yakalanan cami imamı Abdullah Ömer Aslan'ın tutuklanmasını ve açılacak dosyanın birleştirilmesini talep etti. Talepleri reddeden mahkeme, bir sonraki duruşma için 18 Ağustos tarihine gün verdi.

Davanın tek sanığı ise Yakup Şahin. Katliam öncesi ve sonrasına ilişkin görüntülerin tamamı dosyaya  hala getirilmedi ve bilirkişi incelemesi yapılmadı.

Canlı bomba Şeyh Abdurrahman Alagöz'ü Suruç'a getiren ve katliam anında yaptığı el işaretiyle eylemin gerçekleşmesi için talimat veren Abdullah Ömer Arslan, müşteki avukatlarının ısrarları sonucu ancak tanık olarak dinlendiği 11. celsedeki çelişkili ifadeleri ve daha sonra dosyaya giren belgeler sonucunda suç duyurusunda bulunuldu. Fakat mahkeme hala soruşturmanın akıbetini takip etmedi ve birleştirme işlemlerini tamamlamadı. Arslan'a herhangi bir gözaltı ya da tutuklama tedbiri konulmadı.(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar