'Susamam' klibinde yer alan Mirac: Kırdığım bütün insanlardan özür dilerim

'Susamam' klibinde yer alan Mirac: Kırdığım bütün insanlardan özür dilerim
Susamam şarkısını seslendirenler arasında yer alan rapçi Mirac, 'HDP' söylemi nedeniyle aldığı tepkiler üzerine ikinci bir açıklama yaptı.

Rapçi Şanışer’in 17 şarkıcıyla birlikte söylediği "Susamam" şarkısına çektiği klipte ‘sokak’ bölümünü seslendiren Mirac’ın HDP’lilerin ve "FETÖ"cülerin klibi paylaşmasından rahatsız olduğunu söylemesi sosyal medyad tepki çekti. 

Miraç bunun üzerine tweetini sildi. Ancak daha sonra yayınladığı bir video ile de açıklama yaparak "Kırdığım kişiler varsa özür dilerim" dedi. 

Miraç kişisel Twitter hesabından yayınladığı videoda şu ifadeleri kullandı: 

"Benim sözlerim yalnızca kendimi bağlar. 30 saniye boyunca yer aldığım klipte 15 yıldır zaten anlattığım manevi, vicdani konuları ele aldım. Bunlar yoksulluk, sokak, yetim hakları, mültecilik ve zorbalık gibi konulardır. Hiç kimsenin beni hiçbir siyasi kalıba, tarafıave görüşe yerleştirmemesini rica ediyorum.  Şarkı sözlerinden siyasi bir çıkarım yapmanız da mümkün değilç Ben proje aşamasında benden istendigi rap müziğinin ruhuna uygun olarak toplumsal sorunları ele aldım. Hayatım boyunca hakikat olarak kabul ettiklerini anlatmaya devam edeceğim. Şarkıdaki 20 kişinin aynı siyasi, dini, ideolojik görüşe sahip olması zaten mümkün olamaz. Bu sebeple herkesin söylediği söz, attığı tweetler kendisini bağlarç Benim attığım tweetler de beni bağlar. Bunları projenin bütününe ya da oradaki insanları da lütfen mal etmeyiniz. Şarkının adı Susamam değil miydi? Bu yüzden hakikat bildiğim hiçbir şeye susmayacağım. Bu İster bir şarkı ister bir tweet olsun. Vicdan sahibi bir insan olarak doğuda katledilen canlara nasıl susabilirim ya da bundan sonra göreceğim ve dile getirmek isteyeceğim başka bir haksızlığa zulme nasıl susabilirim? Hayır susmam, susamam. Attığım tweet de Kürt vatandaşları ve herhangi bir partinin oy verenlerini kırmak gibi bir niyetim, düşüncem asla yoktu. Kırdığım bütün insanlardan özür dilerim ve ben de özgür bir insan olarak bazı partilere ve ideolojilere uzak durma ve doğru bulmama hakkımı kullanabilirim. Şimdi tehdit ve baskılarınızı üzerimden çekin ve beni özgür insan haklarım ile başbaşa bırakın. Kamuoyuna saygılarımla."

(HABER MERKEZİ)

    

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar