Taliban’ın hedefindeki kadınlar katlediliyor

Taliban’ın hedefindeki kadınlar katlediliyor
Afganistan'da Taliban iktidarı altında kadınların can güvenliği giderek azalıyor.

Afganistan'da Taliban iktidarı altında kadınların can güvenliği giderek azalıyor. Ülkede, telefonla bir tahliye uçağına davet edilen dört kadın öldürüldü. 'Onu kıyafetlerinden tanıdık. Kurşunlar suratını tamamen dağıtmıştı. Her yerinde kurşun yaraları vardı' diyen Rita, 29 yaşındaki kadın hakları aktivisti ve üniversite öğretim üyesi Frozan Safi'nin de olduğu teşhis etti.

BirGün'den aktarılan AFP haber ajansının haberine göre, Mezar-ı Şerif'te öldürülen kadınlar arasında 29 yaşındaki kadın hakları aktivisti ve üniversite öğretim üyesi Frozan Safi'nin de olduğu belirlendi. Safi'nin cesedi Mezar-ı Şerif'teki morgda ailesi tarafından teşhis edildi.

Kardeşi Rita, "Onu kıyafetlerinden tanıdık. Kurşunlar suratını tamamen dağıtmıştı. Her yerinde kurşun yaraları vardı" dedi.

Haberde APF'ye konuşan ve ismi açıklanmayan Afganistanlı bir kadın, öldürülen kadınların telefonla yurt dışına çıkmak için bir tahliye uçağına davet edildiklerini ve sonrasında evlerinden bir araçla alındıklarını söyledi. Kendisinin de üç hafta önce benzer bir telefon aldığını belirten kişi, daha sonra şüphelendiği için arayan kişiyi bloke ettiğini ama hala korku içinde yaşadığını belirtti.

Ayrıca yurt dışına çıkış için yardım teklif eden kişinin hakkında tüm bilgilere sahip olduğunu ifade etti.

Taliban'ın İçişleri Bakanı sözcüsü Kari Said Kosti, kadınların cesetlerinin bulunduğu evde iki şüphelinin yakalandığını ve bu kişilerin ön sorgulamada kadınları davet ettiklerini kabul ettiğini açıkladı. Ağustos ayında yönetimi ele geçiren Taliban kadınların düzenlediği eylemleri yasaklamıştı.

Öne Çıkanlar