Temmuz ayında en çok İstanbul Sözleşmesi konuşuldu

Temmuz ayında en çok İstanbul Sözleşmesi konuşuldu
Kaldırılması veya düzenlenmesi için AKP'nin gündemine aldığı İstanbul Sözleşmesi medyada en çok konuşulan konu oldu.

Medya Takip Merkezi(MTM), Temmuz ayına ilişkin incelemesini duyurdu. MTM'nin verilerine göre Temmuz ayında medyanın en çok gündeme aldığı konular İstanbul Sözleşmesi ve  Ayasofya.

Kaldırılması veya yeniden düzenlenmesi için çoğunluğu erkeklerden oluşan grupların ısrar ettiği ve AKP MKY'de görüşülmesi gtündeme gelen İstanbul Sözleşmesi yaygın adıyla bilinen  Kadınlara Yönelik Şiddet ve Ev İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadele Hakkındaki Avrupa Konseyi Sözleşmesi’de geçtiğimiz ayın birinci önemli başlığı olarak ele alındı. İstanbul Sözleşmesi, medyada 16 bin 745 haberde yer alarak en çok gündemde yer alan konulardan oldu. 

Danıştay 10. Dairesi, Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etmesi ile Ayasofya 14 bin 642 habere yansıdı.

Muhalefetin sansür getireceği eleştirisini sunduğu sosyal medya yasası, MTM’nin aynı raporuna göre ay boyunca toplam 10 bin 211 habere yansıdı.

TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen sosyal medyaya ilişkin düzenlemeleri içeren kanun teklifi AKP ve MHP oylarıyla kabul edildi. 9 maddelik sosyal medya düzenlemesi göre; Türkiye’den günlük erişimi 1 milyondan fazla olan yurt dışı kaynaklı sosyal ağ sağlayıcıları (Twitter, Facebook, Instagram, WhatsApp), en az 1 kişiyi Türkiye’de temsilci olarak belirleyecek.

Öne Çıkanlar