Bu yasak ve sansürün sadece haber yapanlar üzerinde bir etkisi olacağı algısına kanmamak gerekir. Bu yasa ceza verme tehdidi ile yandaş olma halini güçlendirme imkanı sağlıyor.
Kamuoyunda ‘sansür yasası’ olarak bilinen ve tepki çeken Basın Kanunu yasasının Meclis Genel Kurulu'ndaki görüşmeleri ertelendi.
Platform, muhalefetin 'nasılsa gidecekler' rehavetiyle yasayla yeterince ilgilenmediğini vurgularken 'Cumhurbaşkanına seçimler konusunda yasaksız yetkiler verildiğini' hatırlattı.
Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, sosyal medya düzenlemesine tepki gösterdi.
Av. Doğan Erkan: Örneğin, Tüketici Hakları Derneği yetkilisi, iktidar yanlısı bir şirketin ürettiği bir gıda maddesinin yeterli kalitede olmadığını açıkladığı için tutuklanabilecek.
CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, Ağrı’da; internet medyası ve sosyal medyaya yeni yaptırımlar öngören kanun teklifine karşı medya yöneticilerine seslendi.
AKP ve MHP tarafından Meclis’e sunulan sosyal medya düzenlemesinin komisyon görüşmeleri başladı.
AKP'li Hamza Dağ, 'sosyal medya düzenlemesi'ne gelen eleştiriler üzerine 'Birinin atmış olduğu tweet yaptırım doğurmaz. Gerçeklik algısını değiştirebilecek şeyler yayılırsa ceza konusu' dedi
Akşener: Semt pazarlarında akşamı bekleyen, Halk Ekmek önünde kuyruğa giren insanlarımız başka bir ülkede mi yaşıyor? Sarayda oturan milletin halinden anlamıyor.
Dezenformasyonla Mücadele Yasa Teklifi, gazetecilerin ‘basın kartı’ ve internet haber sitelerine gelir sağlayacak olan resmi ilanı ‘Saray’ın iki dudağı arasına’ sıkıştıracak.
Kamuoyunda sosyal medya düzenlemesi olarak bilenen kanun teklifinin haziran ayında TBMM’ye sunulması bekleniyor.
AKP’nin uzun süredir gündeminde olan sosyal medya düzenlemesi için 60 maddelik taslak metin oluşturuldu. Taslağın, kısa sürede teklife dönüşmesi ve Meclis’e sevk edilmesi planlanıyor.
AKP'li Ömer İleri, ‘Sosyal Medya Yasası’nın kısa süre içinde Meclis’e geleceğini söyleyerek 'Twitter'a TC kimlik numarasıyla girme' gibi bir uygulamanın olmayacağını söyledi.
AKP'nin sosyal medyaya müdahale olarak adlandırılan yasa teklifinde yeni detaylar ortaya çıktı. Teklifin yasalaşması halinde internet mecrasında çok sayıda değişiklik ve yaptırım gündemde.
AKP'nin sosyal medyaya müdahale etmeye hazırlandığı düzenlemeden, haber sitelerinin nasıl etkileneceği de belli oldu.
CHP’li vekil Atila Sertel ‘Bu tamamen Erdoğan’ı kurtarma harekâtının bir parçası ve bunu dini kullanarak yapacaklar. Ama bu onların kurtuluşu olmayacak’ dedi.
Abdulkadir Selvi, hükümetin hazırlık yaptığı sosyal medya yasa tasarısında Singapur modelini örnek alacağını yazdı.
‘Bu ‘düzenleme’ söylemiyle hedeflenen şey, gençlerin özgürlük alanlarını kısıtlamak. Hukukun işletilmediği bir sistemin içerisinde oluşturulan denetim mekanizması da taraflı olur.’
AKP’nin, TCK’nin ilgili maddeleri uyarınca hakaret suçunda öngörülen 2 yıla kadar hapis cezasının oranını artırmak istediği de öğrenildi.
Erdoğan’ın talimatı üzerine çalışmalara başlayan AKP'de, üzerinde çalışılan sosyal medya düzenlemesinde sona gelindiği belirtildi.
AKP ‘sosyal medya’ düzenlemesi için düğmeye bastı. Meclis de dünyadaki sosyal medya düzenlemelerini mercek altına aldı.
AKP MYK'de, bir yıl arayla iki sosyal medya düzenlemesi getirilmesinin 'yasakçı iktidar' fikrini güçlendireceği ifade edilerek eleştirilerde bulunduğu ileri sürüldü.
Kaldırılması veya düzenlenmesi için AKP'nin gündemine aldığı İstanbul Sözleşmesi medyada en çok konuşulan konu oldu.
Dün TBMM'de kabul edilerek yasalaşan sosyal medya düzenlemesi Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiş oldu.
Sosyal medyaya müdahale olarak değerlendirilen düzenlemeler içeren kanun teklifi, Meclis’te kabul edilerek yasalaştı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.