TESK: Sokağa çıkma yasağında bakkal ve büfeler açık kalsın

TESK: Sokağa çıkma yasağında bakkal ve büfeler açık kalsın
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 'Bakkal ve büfeler açık olursa vatandaşlarımız telaşa kapılmaz' dedi.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle hafta sonu 31 ilde uygulanacak sokağa çıkma yasağının ikinci bir kaosa neden olabileceği endişesi devam ediyor.

Sokağa çıkma yasağı sırasında bakkal ve büfelerin açık kalması gerektiğini söyleyen Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yasak esnasında insanların ancak böyle telaşa kapılmayacağını savundu.

'SOSYAL MESAFE KURALINA UYULURSA ESNAF VE VATANDAŞLAR KAZANÇLI ÇIKAR'

Yasak sırasında, bakkal ve büfelerin açık olması için İçişleri Bakanlığı'na müracaat ettiklerini söyleyen TESK Başkanı Palandöken, "Hafta sonları 31 ilde uygulanan sokağa çıkma yasağında bakkallar ve büfeler açık kalmalı. Bakkal ve büfeler açık olursa vatandaşlarımız telaşa kapılmaz. İnsanlar, hayati önem taşıyan günlük ihtiyaçlarını bakkaldan hızlıca giderip kasa kuyruğu beklemeden evlerine dönebilir. Böylece sosyal mesafe kuralı göz önünde bulundurularak vatandaşımız ve esnafımız kazançlı çıkar" dedi.

'BAKKALLAR MAHALLELERİN FAİZSİZ BANKALARIDIR'

Bakkllların veresiye defterleriyle büyük bir sosyal dayanışma örneği sergilediğini belirten TESK Başkanı, bakkallar için 'mahallelerin faizsiz bankası' benzetmesi yaptı:

"Covid-19'dan dolayı piyasada nakit sıkışıklığının yaşandığı bugünlerde, bakkallarımız büyük bir sosyal dayanışma örneği olan veresiye defterleri işlemeye devam ediyor. Geçmişte olduğu gibi bakkallarımız ticari işletme olmasının yanı sıra mahallenin faizsiz bankası ve güvenliğidir. Nakit parası olmayan, kredi kartlarını dolduran vatandaşlarımızın imdadına yine bakkal amcalarımız koşmakta. Zincir marketler yüzünden gün geçtikçe kan kaybeden bakkal esnafımız basit bir önlem sayesinde bu süreçte yeniden canlandırılmalı. İmkanı olmayan vatandaşlarımız da veresiye defteri sayesinde ihtiyaçlarını rahatça giderebilmeli."

Öne Çıkanlar