Trump’ı azil gerekçeleri açıklandı, iki suçlama yöneltildi

Trump’ı azil gerekçeleri açıklandı, iki suçlama yöneltildi
Ukrayna Cumhurbaşkanı ile yaptığı telefon konuşmaları sızdırılşan Trump’a 'görevini kötüye kullanmak' ve 'Kongre’nin işleyişini engellemek' şeklinde iki resmi suçlama yöneltilecek.

ABD Temsilciler Meclisi’ndeki Demokratlar, Başkan Donald Trump’ı azil gerekçelerini, Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ve ilgili komisyonların başkanları ile birlikte düzenledikleri basın toplantısında açıkladı.

Buna göre, azil süreci kapsamında Trump’a "görevini kötüye kullanmak" ve "Kongre’nin işleyişini engellemek" şeklinde iki resmi suçlama yöneltilecek.

Suçlamalar, Trump’ın Ukrayna’ya, kendi siyasi rakiplerinin faaliyetlerini araştırması için baskı yaptığı ve bu ülkeye yönelik Amerikan askeri yardımlarını da pazarlık kozu olarak kullandığı iddialarına dayanıyor.

Demokratlar’ın çoğunlukta olduğu Temsilciler Meclisi, Trump’ın 25 Temmuz’da Ukrayna lideriyle yaptığı telefon görüşmesinin içeriğinin istihbarat camiasından bir görevli tarafından ihbar mektubuyla şikayet edilmesi üzerine Trump hakkında azil soruşturması başlatmıştı.

Trump, Demokratlar’ın açıklamasından önce Twitter üzerinden paylaştığı mesajda, yanlış "HİÇBİR" şey yapmadığını ve başarılı icraatlar yerine getiren bir başkanı azletmenin "tam bir siyasi çılgınlık" olacağını kaydetmişti. (Kaynak: Amerika'nın Sesi) 

Öne Çıkanlar