TÜGVA'dan itiraflar peş peşe geldi: Ne yazık ki hepsi doğru

TÜGVA'dan itiraflar peş peşe geldi: Ne yazık ki hepsi doğru
Eminoğlu, ortaya çıkan belgelerin yalan olduğunu söylemek isterken 'İçeriden belgeleri alıp yedek yapmış, şimdi de ifşa ediyor' dedi.

Metin Cihan kullanıcı isimli gazeteci Yücel Cihan, eski bir TÜGVA yöneticisinden kendisine iletilen ‘kadrolaşma listeleri’ni sosyal medya hesabından yayımladı. TÜGVA Genel Başkanı Enes Eminoğlu, ifşa edilen belgeler arasında doğru belgelerin de olduğunu kabul ederken eski TÜGVA yöneticisi Tamer Özsoy da skandalları "Ne yazık ki hepsi doğru" sözleriyle itiraf etti.

TÜGVA Genel Başkanı Enes Eminoğlu, Cüneyt Özdemir'in canlı yayınına katılarak sorularını yanıtladı. Eminoğlu, belgelerin sahte olduğunu öne sürerken, "Bu yeni kumpas operasyonunda hedef sadece TÜGVA değildir. Milli ve manevi değerlere hizmet eden tüm vakıf ve derneklerimiz hedeftedir" dedi.

Eminoğlu, Metin Cihan'ın iddialarını yalanlarken "Belgeleri sızdırmış, kendine yedek yapmış ve ifşa ediyor. Yola buradan çıksak bile ne kadar sıkıntılı olduğunu görürüz" ifadelerini kullandı.

'HİÇBİR KONUDAN ÇEKİNMİYORUZ'

Eminoğlu, "Yıllar sonra ifşa eden zihniyet, bunların taktiği ve uygulaması. Biz her konuda her açıklamayı yaparız. Hiçbir konudan çekinmiyoruz. Türkiye bir hukuk devletidir. Hepsine biz varız diyoruz" dedi.

"Adalar konusunda kaybettikleri için her alanda saldırmaya devam edecekler" diyen Eminoğlu, "Gündemimiz bunlarla meşgul değil, biz gençlik çalışması yapalım ve gençlerin gelişimine katkı sağlayalım." dedi.

METİN CİHAN'DAN JET YANIT

Cüneyt Özdemir'in Eminoğlu ile olan yayınına belgeleri yayımlayan Metin Cihan'dan sert tepki verdi. Sosyal medya hesabından Cüneyt Özdemir'i etiketleyen Cihan, "Görsel olarak yayınlayabilmek için listenin bir kısmını aldığını yazarak paylaştım. Manipüle edilmiş diyemezsiniz. Hadi o bilerek yalan söylüüyor. siz bunu neden yapıyorsunuz. tamamını yayınlamak hiç sorun değil. onu da yaparım" ifadelerini kullandı.

ESKİ TÜGVA YÖNETİCİSİ DE KABUL ETTİ

Eski TÜGVA yöneticisi Tamer Özsoy'da iddiaları kabul etti. Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Özsoy "Ne yazık ki hepsi doğru" dedi.

Özsoy'un açıklaması şu şekilde: Geçmişte Tügva da yöneticilik yapmış biri olarak söylüyorum ne yazıkki hepsi doğru. Vatan millet Sakarya diyerek neler yapılıyor neler. Bu daha bir kısmı. Genel merkez de kurulan şirketten haberiniz var mı?

‘TÜGVA’LILARA AYRICALIK TANINIYOR’

Paylaşımının ardından Gerçek Gündem’e konuşan Özsoy, TÜGVA’da çalıştığı dönemlerde yaşananları ve torpil yapılıp yapılmadığını, il temsilciliklerinin ücretsiz olarak alınıp alınmadığını anlattı.

"Paylaşılan belgelerin tamamı doğru. Üstelik bunlar da işin görünen kısmı" diyen Özsoy, "Hemen size bir örnek vereyim. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Millet Kütüphanesi’nde çalışanların hepsi TÜGVA referanslarıyla oraya yerleşen kişiler. Bunu kendim birebir biliyorum. Tanıyorum yani oradakileri. Başkan Enes Eminoğlu, önce bu belgeler sahte dedi ama biraz önce katıldığı yayında ‘İçeriden sızdırılmış’ ifadesini kullandı. Açık bir şekilde AKP Genel Merkez ve onların yakınları üzerinden TÜGVA’ya ayrıcalık tanınıyor. Bir kesime çalışma, bir kesimi tatmin etme durumu var. Ben yönetici olduğumda kendim şahit oldum" diye konuştu.

‘BELEDİYELER, BİNALARI BEDELSİZ OLARAK TÜGVA’YA VERİYOR’

TÜGVA’nın masraflarının belediyeler, valilikler ve kaymakamlıklar tarafından sürekli olarak karşılandığını söyleyen Özsoy, "Mesela bir şirket var deniyor. Bu da yurt masraflarını karşılamak içinmiş. Evet olabilir ama bu şirkete iş adamları para aktarıyor mu? Belli taahhütler karşılığında neler aktarılıyor, ne kadar para girişi oluyor hepsini açıklasınlar o zaman" dedi.

İl temsilcilik binalarının belediyelerden alındığını belirten Özsoy, şöyle devam etti: "Adalar’daki mevzu çok tartışıldı. TÜGVA Genel Merkezi binası nasıl yapıldı? O kadar para nasıl alındı? Bunları cevaplasınlar. Hemen örnek vereyim, bedelsiz olarak kiralanan Diyarbakır, Kahramanmaraş, Gaziantep il temsilcilikleri var. Yurtları geçtim, buralar nasıl bedelsiz olarak alındı peki?"

‘ADALET BAKANLIĞI’NDA 100’ÜN ÜZERİNDE TÜGVA’LI’

Özsoy, TÜGVA’lıların devlette birçok yerde kadrolaştığından bahsederken özellikle Adalet Bakanlığı’na önem verildiğini dile getirdi: "Adalet Bakanlığı’nda 100’ün üzerinde, sadece benim tanıdığım TÜGVA’lı var. Bu isimler vakıf üzerinden buralara getirildiler. Emniyet’te ne kadar var bilmiyorum ama bekçi alımlarında da TÜGVA’nın çok ciddi bir rolü olduğunu biliyorum."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar