TÜGVA yöneticileri İBB'de işe alınmış

TÜGVA yöneticileri İBB'de işe alınmış
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun, TÜGVA yöneticilerinin İstanbul Büyükşehir Belediyesinde işe alındığını tespit ettiklerin açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, TÜGVA yöneticilerininn İBB'de işe alındıklarını tespit ettiklerini açıkladı.

Gazeteci Metin Cihan'ın ortaya çıkardığı belgelerle gündeme gelen işe alımlar ve yolsuzluk iddialarının ardından İBB'den de açıklama yapıldı. TÜGVA kurucularından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğanın oğlu Bilal Erdoğan, bugün iddialar hakkında açıklama yaptı. Erdoğan'ın iftira olarak nitelendirdiği iddiaları, İBB yalanladı. Ongun yaptığı açıklamada, "Yaptığımız incelemelerde, TÜGVA yöneticilerinin İBB’de işe alındığını da tespit ettik" ifadelerini kullandı.

Ongun'un paylaşımı şöyle:

"Yaptığımız incelemelerde, TÜGVA yöneticilerinin İBB’de işe alındığını da tespit ettik. Mesela Vakfın Başkanı olan kişi 2015’te işe alınmış. 31 Mart 2019 seçimlerinin ardından 11.04.2019’da işten ayrılmış. İBB’nin ballı kaynak olarak kullanılmasına müsaade etmeyeceğiz."

 

Öne Çıkanlar