Türk Diyanet Vakıf-Sen, 'tam kapanma' döneminde sigaranın yasaklanmasını istedi

Türk Diyanet Vakıf-Sen, 'tam kapanma' döneminde sigaranın yasaklanmasını istedi
Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Ünal, 'Bu 18 günlük kapanma sürecinde sigara kullanımının azalması ve azaltılabilmesi için de devletimiz birtakım tedbirler alabilir' dedi.

18 günlük tam kapanma döneminde genelgede yer almamasına rağmen tekel bayilerde alkol satışının yasaklanmasına ilişkin tepkiler sürerken bir 'yasak' talebi de Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal'dan geldi. Ünal, "tam kapanma" önlemleri arasına sigaranın yasaklanmasının da eklenmesini savundu.

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, Coronavirus pandemisi önlemleri kapsamında yarın başlayacak tam kapanmada sigara içmenin de yasaklanması çağrısında bulundu. Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Ünal, "Bugünleri gelin fırsata çevirelim" dedi. Ekonomik krize 'çözüm' olarak sigaranın bırakılması gerektiğini savunan Ünal'ın açıklaması şöyle oldu:

'SİGARA SATIŞI YASAKLANMALI'

"Sigara tüketimini bitirelim, sigara içen tüm insanlarımız kullanmayı bırakmalılar. Tiryaki düzeyinde kullanıcı vatandaşlarımız devletimizin sağlamış olduğu imkanlardan faydalanabilirler. Yeşilay’dan Sağlık Bakanlığımızdan ve ilgili tüm kamu kurumlarından destek alabilirler. Bütçe diyoruz, maddi sıkıntılar diyoruz işte size bir fırsat, sigarayı bırak bütçene katkıda bulun, evine huzur getir. Çocuklarımızın yarınlara daha sağlıklı ulaşabilmesi için ve 18 günlük kapanma sürecini sağlıklı bir şekilde yaşayabilmeleri için sigarayı bırakmanız güzel olacaktır, anlamlı olacaktır. Ailenizi, çocuklarınızı ve geleceğinizi düşünün sigarayı bu kapanma sürecinde bırakın.

Bu 18 günlük kapanma sürecinde sigara kullanımının azalması ve azaltılabilmesi içinde devletimiz birtakım tedbirler alabilir. Sigara satışının sınırlandırılması, ulaşılabilirliğinin zorlanması için satış sınırlandırılması getirilmelidir. Örneğin büyük marketlerde, zincir marketlerde satılmaması gerekiyor. Alkol satılan bayilerde de satışı yasaklanabilir. 18 günü bir kazanıma çevirelim, sigara kullanımını bitirelim."

Öne Çıkanlar