'Türkiye'de Covid-19 aşısı Aralık ayında yapılabilir'

'Türkiye'de Covid-19 aşısı Aralık ayında yapılabilir'
Sağlık Bakanı, Coronaviruse karşı Çin'de geliştirilen aşı ile ruhsat işlemlerinin tamamlanması halinde Pfizer şirketinin aşısının Aralık ayında risk gruplarına yapılacağını söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Coronaviruse karşı Çin'de geliştirilen aşı ile ruhsat işlemlerinin tamamlanması halinde ABD'li Pfizer şirketinin aşısının Aralık ayında risk gruplarına yapılacağını söyledi.

Bakan Koca söz konusu açıklamayı gazeteci Tolga Candaş Işık'a yaptı. Tolga Candaş Işık, Bakan Koca'yla yaptığı görüşmenin detaylarını Twitter hesabından paylaştı: "Az önce Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile konuştum, 'Aralık'ta asgari 10 milyon doz Çin aşısı ve -ruhsatı tamamlanırsa- 1 milyon doz Pfizer'in aşısını risk gruplarına ücretsiz yapmaya başlıyoruz. Kendi aşımızı da Nisan ayında kullanıma sokmuş olmayı planlıyoruz..." 

'RİSK GRUPLARINA UCRETSİZ YAPILACAK'

Koca'nın risk gruplarının Bilim Kurulu toplantısında belirleneceğini söylediğini aktaran Işık, şöyle devam etti: "Rus aşısının toksisite çalışmalarını da biz yapıyoruz. Hepsi yüksek etkinlikte aşılar. Yarınki Bilim Kurulıu’nda belirlenecek risk gruplarına aşı ücretsiz yapılacak. Bunun dışında süreç ilerledikçe aşının eczanelerden de alınabileceği bir takvimi hayata geçireceğiz" dedi." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar