Tutuklu gazeteci: Koronavirüse karşı cezaevinde tedbir yok

Tutuklu gazeteci: Koronavirüse karşı cezaevinde tedbir yok
Van Yüksek Güvenlikli Cezaevinde tutuklu bulunan gazeteci Nedim Türfent, koronavirüse karşı hiçbir tedbirin alınmadığını söyledi.

Van Yüksek Güvenlikli Cezaevinde tutuklu bulunan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Dicle Haber Ajansı (DİHA) Muhabiri Nedim Türfent, Adalet Bakanlığının cezaevlerinde koronavirüse (Kovid-19) karşı tedbir alındığı açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

KOLONYA 'YASAK' DENİLEREK VERİLMİYOR

15 Mart'ta ailesi ile telefonla görüşmesinde, Adalet Bakanlığının 'tüm önlemleri aldık' açıklamasını cezaevlerinde hayretle dinlediklerini belirten gazeteci Türfent, kurum idaresinden talep etmelerine rağmen kolonya, dezenfektan ve eldiven verilmediğini belirtti. Bazı koğuşların kapısına dezenfektan bırakıldığını da söyleyen Türfent, kolonyanın 'yasak' denilerek verilmediğine dikkat çekti.

'2'İNCİ YARGI PAKETİNİN HAYATA GEÇİRİLMESİ HAYATİ ÖNEM ARZ EDİYOR'

Cezaevi kantininin ürünleri fahiş fiyata verdiğini de belirten Türfent, risk grubundaki hasta tutuklular için özel bir tedbirin alınmadığına vurgu yaparak  2'nci yargı paketinin hayata geçirilmesinin hayati önem arz ettiğine dikkat çekti:

"İçerde kireç sökücü ve çamaşır suyu varmış. Ne münasebet. Bu konu soruşturmalık olurken, cezaevi kantini bir maskeyi 17 lira gibi fahiş bir fiyatla bize satıyor. En önemlisi de risk grubundaki kronik hastalıkları bulunan hasta tutsaklar için özel bir tedbir alınmış değil. Cezaevlerinde halen on binlerce tutsak yerde yatıyor. Bu nasıl bir tedbir anlamış değiliz. Bu nedenle 2'nci yargı paketinin hayata geçirilmesi hayati önem arz ediyor. En başta da aciliyet gerektiren hasta tutsaklar bir an önce serbest bırakılmalıdır." (M.A)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar