Tutuklulardan Öcalan'la görüşme gerçekleşene kadar telefona çıkmama kararı

Tutuklulardan Öcalan'la görüşme gerçekleşene kadar telefona çıkmama kararı
Urfa 2 No'lu T Tipi Cezaevi'ndeki tutuklular, Öcalan ailesi ve avukatları ile yüz yüze görüştürülünceye kadar telefonla görüş haklarını kullanmama kararı aldı.

İmralı F Tipi yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde tutulan PKK Lideri Abdullah Öcalan’a dönük ağır tecrit politikasının sonlandırılması talebiyle PKK’li ve PAJK’lı tutukluların başlattığı açlık grevi 121’inci gününde devam ederken, Urfa 2 No’lu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde kalan tutuklular bu haftaki telefonla görüş haklarını kullanmayarak yeni protestoya imza attı.

Cezaevindeki tutuklular, süren açlık grevi eyleminin AKP iktidar üzerindeki baskısı sonucunda Abdullah Öcalan'ın, kardeşi Mehmet Öcalan ile yaptığı telefon görüşmesinin yarıda kesilmesini telefon görüş haklarını kullanmayarak protesto etti. 

Bu hafta her koğuştan sadece 2 kişi ailelerini aradı. Bu tutuklular da ailesi ve avukatları PKK Lideri ile yüz yüze görüşme gerçekleştirmeden bundan sonraki telefonla görüş haklarını kullanmayacaklarını aktarıp, telefonu kapattı.

Serhat Bulut ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde,  "Çok kısa konuşacağım. Önderlik ile yapılan telefon görüşmesinin yarıda kesilmesini protesto ediyoruz. Biz de telefon görüşmelerine çıkmayacağız" diyerek telefonu kapattığını aktardı. 

Aynı cezaevinde kalan tutuklu Mehmet Binici'nin de ailesi ile yaptığı 3 dakikalık telefon görüşmesinde "Gelecek hafta Önderlik ile yüz yüze görüşme yapılmazsa, bundan sonra telefon görüşmelerine çıkmayacağız" dedi. (MA)

Öne Çıkanlar