Dört bölgede Rusya’ya katılım referandumu başladı

Dört bölgede Rusya’ya katılım referandumu başladı
Ukrayna'da Rusya'nın desteklediği ayrılıkçı dört bölge bugün Rusya'ya katılmak üzere referandum düzenleyecek.

Ukrayna’da Rusya ve Rusya’nın desteklediği ayrılıkçı güçler tarafından yönetilen dört bölge bugün Rusya’ya katılmak üzere bugün referanduma gidiyor.

Batı devletleri oylamaları geçersiz ve yasadışı bir ilhakın habercisi şeklinde nitelendirerek kınadı.

Luhansk, Donetsk, Kherson ve Zaporizhzhia bölgelerinde düzenlenecek olan oylama bugün başlayacak ve Salı günü sona erecek.

‘SONUÇLARI TANIMAYACAĞIZ’

Dört bölgeye Rusya tarafından atanmış olan yöneticiler oylama yapacaklarını Salı günü açıklamışlardı. Oylamanın Batı’ya bir meydan okuma olduğu ve savaşı tırmandırabileceği düşünülüyor.

Ukrayna ve Batı ülkeleri, ilhak lehine sonuçlanacağını tahmin ettikleri oylama sonuçlarını tanımayacaklarını ifade ettiler.

Ukrayna, Şubat ayında işgale başlayan Rusya’ya karşı taarruz başlatmış ve ülkenin kuzeyindeki topraklarının büyük bir bölümünü geri almıştı.

RUSYA’DAN AÇIKLAMA

Bölgelerdeki Rusya yanlısı yetkililer referandum fikrini aylardır değerlendiriyordu, ancak Ukrayna’nın son zamanlarda elde ettiği başarıların onları acele ile bu referandumları düzenlemeye ittiği düşünülüyor.

Rusya oylamaların bölgedeki insanların fikirlerini ifade edebilmesi için bir fırsat olduğunu iddia etti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov bu hafta "Operasyonun başından bu yana… bahsi geçen bölgelerdeki insanların kaderlerine kendilerinin karar vermeleri gerektiğini söyledik, ve mevcut durum da bu insanların kaderlerini belirlemek istediklerini gösteriyor" demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar