Uluslararası Koalisyon: Rojava’yı istikrarsızlaştırma çabalarına karşı duracağız

Uluslararası Koalisyon: Rojava’yı istikrarsızlaştırma çabalarına karşı duracağız
'IŞİD'i Yenmek için kurulan 'Küresel Koalisyon'dan bir heyet bölgede gerçekleştirdikleri bir ziyerette kuzeydoğu Suriye bölgelerinden çekilmeyeceğini söyledi.

ABD liderliğinde kurulan "IŞİD'i Yenmek için Küresel Koalisyon"dan bir heyet, Suriye'nin doğusundaki Deyrizor'un doğu kırsalındaki el-Bağuz kasabasını ziyaret etti. Heyet, koalisyon güçlerinin kuzeydoğu Suriye bölgelerinden çekilmeyeceğini ve bölgeyi istikrarsızlaştırmaya çalışanlarla yüzleşmeye hazır olduklarını söyledi.

North Press Agency’nin haberine göre, ABD Özel Kuvvetleri Komutanı ve çok sayıda üst düzey liderin yer aldığı heyet, El-Bağuz kasabasını ziyaret ederek, yerel konseyin ortak başkanlığı ve çok sayıda ileri gelen ve aydın ile yerel konsey binasında bir toplantı gerçekleştirdi.

Heyet, Suriye hükümet güçlerinin ve müttefiklerinin Özerk Yönetim bölgelerine girmesiyle ilgili dedikodulara değindi. Bu söylentilerin mümkün olan en fazla sayıda zayıf fikirli insanı çekecek rejimin yanına çekme amacı taşıdığını vurguladı.

Bölgenin güvenliği ve istikrarı koalisyon güçlerinin öncelikleri arasında yer aldığını belirten heyet yetkilileri, ve yakında bölgeye sağlık, eğitim ve temel hizmetler de dahil olmak üzere kapsamlı hizmet desteği sağlanacağını duyurdu.

Koalisyon heyeti, hizmet sektörünü destekleme ve Halk Belediyesi'ne çok hızlı bir biçimde ihtiyaç duyulan araçları sağlama ve şehirdeki sağlık merkezine bir ambulans gönderme sözü de verdi.

Toplantıya katılanların dile getirdiği en önemli beklentiler ise şunlardı: Savaştan etkilenenlere tazminat, altyapının yeniden inşası, ailelerin Hal Kampı’ndan çıkarılması ve özellikle kasabanın her anlamda desteklenmesi.

El-Bağuz kasabasındaki yerel meclis başkanı heyete hitaben yaptığı konuşmada, "Toprak şehitlerin kanıyla sulandı, hepimiz ölsek bile hükümetin ve çetelerinin bu bölgelere girmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

Toplantıya katılanlar, heyetten Türkiye'nin kuzeydoğu Suriye'ye yönelik tehdit ve ihlallerine son vermesini de istedi.

Öne Çıkanlar