Umut Özkırımlı aklandı, taciz suçlamasında bulunan Pınar Dinç mahkum edildi

Umut Özkırımlı aklandı, taciz suçlamasında bulunan Pınar Dinç mahkum edildi
Kendisiyle ilgili taciz suçlaması yapılan akademisyen Umut Özkırımlı, İsveç mahkemsi tarafından aklandı. Özkırımlı'yı suçlayan Pınar Dinç 20 bin Euro tazminat ödeyecek.

İsveç mahkemesi, akademisyen Prof Umut Özkırımlı hakkında taciz iddiası ortaya atan bir başka akademisyen Pınar Dinç'i suçlu buldu.

Özkırımlı, mahkemenin kararını Twitter hesabından paylaştı:

"Hakkımda ortaya atılan taciz iddialarıyla ilgili İsveç'te görülen ceza davasında karar açıklandı. Davalı, 6'sı nitelikli iftira, 7 konuda suçlu bulundu. Karar 3'ü kadın 4 kişilik bir bağımsız jüri tarafından alındı. Davalı masraflar ve tazminat dahil €20000'ya mahkum edildi."

Özkırımlı, sosyal medya hesabından mahkemenin kararına dair bir dizi paylaşımda bulundu:

"Mahkeme İsveç Ceza Kanunu'nun 5. bölüm, 1. ve 2. kısmına dayalı kararında "suçun tazminatla karşılanamayacak kadar ağır" olduğu ifadesini de kullanarak bunun denetim şartlı bir karar olduğuna vurgu yaptı.

Mahkeme kararını çevrilince yayınlayacağım. Ama önce sizlerle karar açıklanmadan hazırladığım videoyu paylaşmak istiyorum. Hakkımda ortaya atılan iftiraları mahkeme kayıtları & belgelerle çürüteceğim bu videoların devamı gelecek. Artık konuşma sırası bende."

Özkırımlı, Dinç ile daha önce birliktelikleri olduğunu belirtmiş ve taciz iddiaların reddetmişti:

Özkırımlı'nın avukatı Suzan Türkarslan da taciz iddialarını yalanladığı açıklamada, "Kadınların sistematik olarak tacize ve şiddete uğraması gerçeği, her münferit olayda maddi gerçek araştırılmaksızın iddianın doğru olduğu kesin hükmüne varma olanağı vermez. İnsanların şahsiyetinin ve onurunun sosyal medya kampanyaları ile hedef alınarak çiğnenmesi, mesleki kariyerine zarar verilmesi de açıkça hak ihlalidir. Ancak hepsinden daha önemlisi kadınların öldürüldüğü, yoğun bir şekilde fiziksel ve psikolojik şiddete, tacize uğradığı bir ortamda, gerçek mağdurların değil, kadına yönelik şiddet kadar önemli bir meseleyi toplumdaki hassasiyetten faydalanarak kendi bireysel çıkarları için istismar edenlerin gündemde yer alması en başta kadınlara ve kadın mücadelesine zarar verecek niteliktedir." ifadelerini kullanmıştı.

Öne Çıkanlar