Unicredit'in Yapı Kredi'den çıkış stratejisi netleşiyor

Unicredit'in Yapı Kredi'den çıkış stratejisi netleşiyor
Yapı Kredi Bankası'nın İtalyan ortağı Unicredit'in ilk etapta bankadan yüzde 10'dan daha az bir hisse satışı yapmayı planladığı belirtildi.

ARTI GERÇEK - İtalyan Unicredit'in Yapı Kredi Banaksı'ndan çıkış stratejisi netleşiyor. Bloomberg News’in kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Unicredit SpA Yapı Kredi’de doğrudan hisseye sahip olduktan sonra ilk etapta yüzde 10’dan daha az hissesini satmayı planlıyor. Banka, söz konusu satış ile rasyolarını düzeltmeyi hedefliyor.

Habere göre, Koç Holding ve Unicredit, Yapı Kredi’nin hakim hissedarı olan Koç Finansal Hizmetler’i (KFH) ortadan kaldırarak bankada doğrudan hisse sahibi olma konusunda anlaştı.

Yapı Kredi’nin yüzde 82’sine sahip olan KFH’nin ortadan kalkmasıyla yüzde 41 doğrudan hisseye sahip olacak ortaklar, istedikleri zaman ve diğer tarafa danışmadan üçüncü tarafa hisse satışı yapabilecek.

Haberde Unicredit’in Koç Holding’e yüzde 10 hisse satışı teklif edeceği belirtilirken Koç’un söz konusu hisseleri almak istememesi durumunda üçüncü tarafa satış planı yapıldığı ifade edildi.

Kaynaklar, Unicredit’in kalan hisselerini de sonradan satabileceği bilgisini aktardı.

Öte yandan, Unicredit CEO'su Jean Pierre Mustier, Milano'da katıldığı bir toplantıda, Yapı Kredi ile olan ilişkilerine yönelik bir soru üzerine, "Türkiye, genç ve iyi eğitimli bir nüfusa sahip. Banka olarak politika yapmıyoruz; ekonomiyi, insanları ve işletmeleri desteklemek için varız. Yapı Kredi'nin performansından son derece memnunuz. Bizim grubumuz içinde en gelişmişlerden biri" diye konuşmuştu.

Koç Holding, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada, bazı basın organlarında, Koç Holding'in müşterek yönetime tabi ortaklıklarından Koç Finansal Hizmetler AŞ (KFS) hisselerinin tamamının iş ortağı olan Unicredit'ten satın alınarak YKB'de çoğunluğun Koç Holding'e geçeceği ve iş ortaklığının sona erdirileceği yönünde bazı haberler çıktığı anımsatılarak, "Yapı Kredi Bankası (YKB) sermayesinde doğrudan ve dolaylı olarak çoğunluğa ulaşmamak kaydıyla, pay alımı dahil Koç Finansal Hizmetler ve YKB ortaklık yapılarının yeniden yapılandırılmasına yönelik olarak Unicredit ile görüşmelerimiz devam etmekle birlikte, konuya ilişkin olarak herhangi bir yönetim kurulu kararı alınmamıştır" ifadeleri kullanılmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar