Urfa’da esnafın gündeminde zam var

Urfa’da esnafın gündeminde zam var
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Urfa Milletvekili Aziz Aydınlık, geleneksel hale getirdiği esnaf ve vatandaş ziyaretlerine bugün de devam etti.

+GERÇEK- CHP Urfa Milletvekili Aziz Aydınlık, kent merkezindeki esnafı ziyaret ederek sorunları dinledi. Esnafın gündeminde zam vardı. Artan fiyatlardan dolayı iş yapamadığını söyleyen esnaf, "Satış yapamadığımız için kiralarımızı, yüksek gelen elektrik faturalarımızı, vergilerimizi ödemekte ve evimizin ihtiyaçlarını karşılamakta sıkıntı çekiyoruz" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Urfa Milletvekili Aziz Aydınlık, geleneksel hale getirdiği esnaf ve vatandaş ziyaretlerine bugün de devam etti. Aydınlık’ın sorunlarını dinlediği tarihi kapalı çarşılar bölgesindeki esnafın gündeminde artan fiyatlar vardı.

ESNAF: SIKINTI ÇEKİYORUZ

Zamlar nedeniyle yaşadıkları sorunlarını Aydınlık’a anlatan esnaf, "Yaklaşık 1-2 yıldır her şeye çok yüksek miktarlarda zamlar yapıldı. Yapılan zamlar nedeniyle vatandaşlar alış veriş yapamıyor. Dolayısıyla bizler de satış yapamıyoruz. Satış yapamadığımız için kiralarımızı, yüksek gelen elektrik faturalarımızı, vergilerimizi ödemekte ve evimizin ihtiyaçlarını karşılamakta sıkıntı çekiyoruz" dedi.

AYDINLIK: ÇARŞI BOMBOŞ DURUMDA

"Ekonomik sorunlar nedeniyle, esnafımız ve vatandaşlarımız büyük sorun yaşıyor" diyen Aydınlık ise şöyle konuştu: Hafta sonu olmasına rağmen bugün Şanlıurfa’daki çarşılar bomboş durumda. Vatandaşların alım gücü olmadığı için kimse alıveriş yapamaz duruma gelmiş. Ziyaret ettiğimiz esnaflarımız siftah etmeden iş yerlerini kapattıklarını bizlere aktardılar. Bizde esnaflarımızın ve vatandaşlarımızın sorunlarını not aldık. Sorunların çözümü için Cumhuriyet Halk Partisi olarak elimizden gelen tüm imkânları seferber edeceğiz."

Öne Çıkanlar