Valiliğin 'Anadolu Fest' yasağını eleştiren Büyükerşen, tekbirlerle protesto edildi

Valiliğin 'Anadolu Fest' yasağını eleştiren Büyükerşen, tekbirlerle protesto edildi
Eskişehir'de Valiliğin müzik festivalini de kapsayan eylem ve etkinlik yasağını eleştiren Belediye Başkanı Büyükerşen tekbirlerle protesto edildi. Yasağa rağmen protestoya müdahale olmadı.

Eskişehir'de İsmailağa Cemaati de dahil çeşitli gruplar tarafından hedef gösterilen müzik festivalini de kapsayan eylem ve etkinlik yasağına Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen tepki göstermişti.

'KARAR GÖZDEN GEÇİRİLSİN' DEMİŞTİ

Büyükerşen, "Türkiye'nin dört bir yanındaki sanatçılar bu yasağa tepki gösterdiler. Gençler bizlere ulaşarak kararın kaldırılması taleplerini iletiyorlar. Ben kentteki tüm gençler adına, sivil toplum kuruluşları ve sanatçılar adına bu kararın gözden geçirilmesi çağrısında bulunuyorum. Sayın Valimiz bu tepkilere sessiz kalmayacaktır. Çünkü Eskişehir'imiz yasaklarla değil özgürlüklerle, bilimle, kültürle, sanatla anılmayı hak ediyor" dedi.

YASAĞA RAĞMEN BELEDİYE ÖNÜNDE PROTESTO EDİLDİ

Büyükerşen’in çağrısının ardından yasağa rağmen belediye binası önünde bir araya gelen bir grup, Büyükerşen’i tekbirlerle protesto etti. "Sayın Vali sahipsiz değil" ve "Ya Allah, bismillah, allahu ekber" sloganları atan güruha müdahale edilmemesi ve çevrede polis olmaması dikkat çekti.

Valilik,  açık alanlarda yapılması düşünülen her türlü yürüyüş, oturma eylemi, stant, çadır kurma, afiş, pankart asma, konser, şenlik ve festival gibi etkinlikleri, 10 Mayıs itibarıyla 15 günlüğüne yasaklamıştı. Kentte 12-15 Mayıs tarihleri arasında yapılacak müzik festivali de yasak kararı sebebiyle ertelenmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar