Van Gölü'nde can kaybı 29'a yükseldi

Van Gölü'nde can kaybı 29'a yükseldi
Van'da 27 Haziran'da mültecileri taşırken batan gemi için devam eden arama çalışmalarında cesedine ulaşılan mülteci sayısı 29'a yükseldi.

Van'ın Gevaş ilçesinde Altınsaç Mahallesi'nden Van Gölü'ne açıldıktan sonra bir daha haber alınamayan tekne içinde yer aldığı belirtilenleri arama çalışmaları devam ediyor.

Van Gölü'nde yer alan Çarpanak Adası açıklarında devam eden arama çalışmalarında bugün sabah saatlerinde 2, öğleden sonra da 2 olmak üzere toplam 4 mültecinin cesedine ulaşıldı. Arama çalışmalarına katılan Su Altı Arama Kurtarma (SAK) ve Jandarma Arama Kurtarma ekipleri 4 sonar ve 4 ROW cihazıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Yürütülen çalışmalarda, bugün üç mültecinin daha cesedinin bulunduğu bildirildi. Böylece 27 Haziran’da batan tekneyle beraber kaybolanlardan 29’unun cansız bedenine ulaşıldı.

Cenazeler, otopsi işlemleri için Van Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.

Van’ın Gevaş ilçesinden Van Gölü’ne açılan Sedat Akbaş ve Medeni Akbaş'tan haber alınamaması üzerine mahalle muhtarı kayıp ihbarında bulunmuştu. İhbar ardından yapılan çalışmalarda gemi 106,5 metre derinlikte bulunmuştu. Batan teknede 70 ya da 80'e yakın mültecinin olabileceği ifade edilmiş ve olaya ilişkin 5 kişi tutuklanmıştı.(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar