Van M Tipi Cezaevi’nde infaz yasasına karşı isyan çıktı

Van M Tipi Cezaevi’nde infaz yasasına karşı isyan çıktı
İsyanla ilgili bilgi veren HDP Milletvekili Sarısaç, 'İnfaz yasasında yapılacak değişikliklerden dolayı protesto haklarını kullanmışlar' dedi.

Adli tutukluların bulunduğu Van M Tipi Kapalı Cezaevi’nde isyan çıktı. Alınan bilgiye göre AKP tarafından Meclis'e getirilen yeni infaz düzenlemesinin kendilerini kapsamamasına öfke duyan tutuklular isyan çıkardı. 

Kapılara ve pencereye vuran tutukluların, bir koğuşu ateşe verdiği ileri sürüldü. Cezaevine sevk edilen itfaiye ekipleri kısa sürede yangına müdahale etti. Cezaevinde yaşanan bu olay sırasında ölen ya da yaralanan olmadığı öğrenildi. Olayı duyan tutuklu yakınları ise bilgi almak için cezaevinin önüne geldi.

HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda tutukluların koronavirüse ilişkin alınmayan önlemlerden dolayı isyan ettiğini duyurdu.

Sarısaç, "Van M-tipi cezaevinde, korona virüsü tedirginliğinden ve alınmayan tedbirlerden dolayı isyan çıktığı, bir çok itfaiye ve zırhlı aracın oraya gittiği şuan tutsaklara müdahele ettiği bilgisi alıyoruz. Koronaya karşı en tehlikeli yerler cezaevleridir. #İnfazdaEşitlikYaşatır" ifadelerini kullandı.

Sarısaç attığı ikinci tweet'de ise "Van M-Tipine giden avukat arkadaşalarımızdan aldığımız bilgiye göre; infaz yasasında yapılacak değişikliklerden dolayı protesto haklarını kullanmışlar. Şuan yaralanma veya ona benzer bir durum yok. Olaylar durmuş durumda. #İnfazdaEşitlikYaşatır" dedi.

Daha sonra Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada isyan çıkmadığı belirtilerek, "Van M Tipi Kapalı Ceza İnfaz kurumunda Van Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Oğuzhan Dönmez tarafından bizzat yerinde gerekli incelemeler yapılmış olup yapılan haberlerin gerçeği yansıtmadığı, Van M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda herhangi bir isyan, yangın ya da ölüm şeklinde bir durumun söz konusu olmadığı hususları kamuoyunun bilgilerine saygı ile duyurulur" denildi. (HABER MERKEZİ/MA) 

Öne Çıkanlar